davis banner

Horia Brenciu și Nicole Cherry au făcut show de zile mari la Zilele Orașului Negrești-Oaș

Prima zi a Zilelor Orașului Negrești-Oaș – sărbătoarea negreștenilor de pretutindeni organizată sub egida Zestrea Oașului – s-a bucurat de o participare numeroasă atât din partea invitaților, oficiali guvernamentali, din conducerea județului Satu Mare, cât și a negreștenilor și oșenilor.

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, secretarul de stat Lilla Debelka de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, secretarul de stat Florin Iura de la Ministerul Finanțelor, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, președintele Consiliului Județean Satu Mare Csaba Pataki, consilieri județeni, municipali și locali, primari din tot județul, directori de instituții, dar și o delegație din orașul înfrățit Teacevo din Ucraina au răspuns invitației primarului Aurelia Fedorca de a participa la manifestări.

Evenimentul a început cu o paradă de la Primărie spre scena amenajată în centrul orașului.
În discursul său, primarul Aurelia Fedorca le-a mulțumit negreștenilor pentru că ”în acești ani am demonstrat că suntem o mare familie, mândră și unită, și pentru că împreună am făcut pași extrem de importanți pentru modernizarea și reînsuflețirea orașului nostru”.

”Pentru fiecare dintre noi, Zilele Orașului trebuie să fie și un prilej de analiză a ceea ce rămâne în istoria urbei, a proiectelor dedicate comunității în care trăim. Ne-am confruntat cu numeroase provocări dar în pofida tuturor greutăților am reușit să schimbăm fața orașului și să-i croim un drum sigur spre un viitor demn. Negreștiul are transformări evidente în toate domeniile de activitate, fie că vorbim de infrastructură, fie că vorbim de învăţământ sau de cultură. Iar toate aceste lucruri le-am făcut împreună, printr-un efort comun. Vă mulțumesc tuturor celor care ați contribuit activ la îndeplinirea acestui vis!
Am făcut pași importanți, dar mai avem multe de făcut: să continuăm și să finalizăm proiectele începute, să găsim împreună soluții pentru ca tinerii noştri să rămână în Negrești-Oaș, iar cei plecați să se întoarcă să-şi formeze familii aici şi nu în altă parte. Acestea sunt marile provocări ale anilor următori pentru noi toți”, a afirmat primarul Aurelia Fedorca.

Primarul Aurelia Fedorca a încheiat spunând că își dorește ca tot împreună ”să ducem lucrurile la bun sfârşit, să facem în aşa fel încât modernizarea orașului și dezvoltarea economică să continue pentru toți cei care locuiesc în Negrești-Oaș și pentru negreștenii care vor să se reîntoarcă”.

Apoi, primarul Aurelia Fedorca a acordat diplome și plachete personalităților orașului, olimpicilor și elevilor merituoși.

Prima zi s-a încheiat cu recitalurile de excepție oferite de trupa Aris, Nicole Cherry și, în final, Horia Brenciu & HB Orchestra, care au adunat în centrul orașului mii de negreșteni și oșeni.

Zilele Orașului continuă azi cu recitaluri ale unor artiști locali – Aurelie-Florentina Hotcă și Gianina Ciorbă, urmați de Maria Tripon și Cristian Enache, Maria Petca Poptean, Fanfara „Promenada” a Casei de Cultură Zalău și Ansamblul „Doruri sătmărene” cu soliștii Bogdan Bota, Silvia Șuth, Liliana Bota, Darius Cîmpean, Karina Molnar și Adelina Costina.

La ora 19.00 este prevăzut momentul festiv al zilei: premierea cuplurilor care aniversează Nunta de aur, decernarea de titluri și diplome pentru cuplurile longevive. Vârstnicii vor primi în dar și un recital oferit de Matilda Pascal Cojocărița.

Seara va fi încheiată de recitalurile extraordinare susținute de Anda Adam și Dorian Popa, culminând cu Tequilla party - O călătorie muzicală și de dans în jurul lumii! Vom încheia Zilele Orașului cu un spectaculos foc de artificii.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii