Producătorii locali de pălincă, la prefect. Cer modificarea legislației în domeniu

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, în cabinetul prefectului judeţului Satu Mare, Darius Filip s-a desfăşurat o întâlnire informală între reprezentanţii Asociaţiilor Producătorilor de Pălincă “Ţara Oaşului” şi ”Codreanca” şi directorii instituţiilor deconcentrate cu atribuţii în reglementarea şi verificarea micilor producători de băuturi alcoolice tradiţionale.

Discuţiile au avut loc în contextul începerii sezonului de procesare a borhotului de fructe din gospodăriile individuale pentru consumul propriu în perioada 2019/2020.

Reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Pălincă, prin vocea preşedintelui Cornel Mureşan au informat prefectul privind demersurile făcute la nivel central în ultimii 15 ani în ceea ce priveşte separarea grupelor de accizare, precum şi necesitatea modificării legislaţiei în domeniu.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Biroului Vamal de Interior, Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Satu Mare, Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare şi ai Gărzii Naţionale de Mediu le-au adus la cunoştinţă producătorilor de pălincă reglementările legislative pe domeniul lor de activitate.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii