banner draxkmaier satu mare

Valoarea pagubelor produse de explozia de la blocul de garsoniere din Satu Mare a fost stabilită

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

A fost stabilită valoarea pagubelor produse în urma exploziei de la blocul de garsoniere de pe Bulevardul Cloșca din municipiul Satu Mare, dar și la imobilul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, afectat, de asemenea, de deflagrația puternică.

”Comisia stabilită prin Ordinul Prefectului a finalizat procesele verbale a pagubelor produse la blocul de garsoniere situat pe Bulevardul Cloșca din municipiu, dar și la imobilul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat cele două procese verbale de constatare. Documentele au fost transmise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ministerului Afacerilor Interne pentru acordarea de ajutoare de urgență”, a declarat subprefectul Altfatter Tamas.

Potrivit aceleiași surse, suma totală a pagubelor produse de explozie se ridică la suma de 120.000 de lei. Astfel, pagubele produse de explozia la imobilul de locuințe au fost stabilite la 63.000 de lei. Deflagrația a afectat și mai multe geamuri de la un pavilion de clădire aparținând Jandarmeriei, situat în imediata apropiere a blocului afectat de explozie și în care funcționează câteva birouri, valoarea pagubelor provocate de deflagrație fiind stabilite la suma de 57.000 de lei.

Dosarul a fost înaintat Ministerului Afacerilor Interne pentru acordarea de ajutoare de urgență.Totodată, subprefectul Altfatter Tamas, care a purtat zilnic discuții cu locatarii din blocul afectat de explozie, i-a informat despre posibilitatea de a primi ajutoare de urgență și din partea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare, pe baza unei anchete sociale speciale în astfel de situații, care trebuie depusă personal de fiecare dintre păgubit.

A trecut o săptămână de la tragedia de pe Bulevardul Cloșca. O parte dintre locatarii garsonierelor afectate și-au înlocuit ușile și ferestrele, în timp ce alții urmează să le monteze zilele următoare. Subprefectul a mai declarat că situația la gaz nu e clarificată, în schimb locatarii beneficiază de curent electric încă de a doua zi după explozie.

”Locatarii au curent încă din dimineața zilei următoare producerii exploziei (28 noiembrie n.r.), în schimb gaz nu e nici în prezent deoarece încă nu e clarificată situația, iar verificările la sistemul de gaz sunt de durată. Este vorba despre pagubele produse la rețeaua de alimentare în comun din interiorul imobilului”, a explicat subprefectul Altfatter Tamas.

Reamintim că o deflagrație puternică a avut loc în după-masa zilei de 27 noiembrie într-un bloc de garsoniere din Satu Mare. Nu mai puțin de 19 garsoniere situate la etajul al treilea al unui bloc au fost afectate de explozia cauzată de o acumulare de gaze.

Deflagrația puternică a afectat mai multe geamuri de la un pavilion de clădire aparținând Jandarmeriei, situat în imediata apropiere a blocului afectat de explozie și în care funcționează câteva birouri. Toate cele 19 garsoniere situate la etajul trei au fost afectate de explozie. Ușile, geamurile, chiuvetele, mobila din locuințe s-au crăpat sau pur și simplu au zburat pe holul blocului. Două persoane s-au ales cu arsuri pe 20-30% din suprafața corpului, fiindu-le afectate în special fața, gâtul și membrele superioare.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost transportat cu elicopterul SMURD la secția de Mari Arși din cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara, în timp ce pentru tânăra de 29 de ani a fost solicitată, inițial, o aeronavă pentru transportarea ei la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București, însă, în cele dn urmă, s-a decis ca tânăra să fie transportată cu ambulanța până la București.

Pompierii au stabilit că deflagrația s-a produs de la o acumulare de gaze în interiorul uneia dintre garsoniere, sursa de aprindere fiind folosirea flăcării deschise.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii