Weekend plin de şoferi beţi, vitezomani sau fără permis de conducere pe drumurile din județ

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în weekend-ul 15-17 mai activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 493 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, în perioada 15 – 17 mai, pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de urgență, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 493 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 168.600 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 76 de conducători auto, din care:

  • 55 de șoferi cu vârste cuprinse între 20 și 51 de ani, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze de la 101 km/h până la 153 km/h atât în afara cât și în interiorul localităților.
  • 3 dintre aceștia au efectuat depășiri neregulamentare, încălcând marcajul longitudinal continuu;
  • 15 conducători auto au fost depistați de polițiști la volanul unor autoturisme sub influența băuturilor alcoolice;
  • alte 3 permise de conducere au fost reținute pentru săvârșirea altor abateri de către conducătorii auto.

Depistați la volanul unor autoturisme sub influența băuturilor alcoolice

La data de 16 mai, polițiștii rutieri au depistat trei conducători auto, cu vârste de 32, 43 și 46 de ani care se aflau la volanul unor autoturisme pe raza localităților Adrian, Cămârzana și Medieș Râturi, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestora cu aparatul alcooltest au rezultat concentrații alcoolice de 0,80 mg/l, 0,72 mg/l  și 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cele trei cauze cercetările continuă în cadrul dosarelor penale întocmite. 

Tot la data de 16 mai polițiștii rutieri au identificat doi bărbați, de 30 și 33 de ani, în timp ce conduceau vehicule, primul în localitatea Târșolț și al doilea în localitatea Amați, fără a poseda permise de conducere. În ambele cauze s-au întocmit dosare penale.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii