davis banner

Satu Mare, județul cu cel mai mic număr de persoane infectate cu COVID-19. Sătmărenii, îndemnați să respecte în continuare recomandările specialiștilor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cadrul ședinței de astăzi cu șefii structurilor M.A.I., prefectul Radu Bud a trecut în revistă activitățile aflate în derulare, respectiv activitățile programate să se desfășoare la finalul acestei săptămâni în județul Satu Mare.

Prefectul Radu Bud a prezentat principalele concluzii în urma participării la reuniunea bilaterală în domeniul infrastructurii rutiere dintre România și Ungaria, desfășurată în cursul zilei de luni, 6 iulie, la Oradea, și în cadrul căreia a fost analizat, printre altele, stadiul implementării proiectului Drum Expres Satu Mare - Oar - Csenger, care va fi finanțat din fonduri europene și pentru care urmează să fie semnat contractul de elaborare a studiului de fezabilitate, urmând ca anul viitor să se atribuie contractul privind proiectarea tehnică și execuția lucrării.

 

La nivelul județului Satu Mare se află în derulare acțiuni pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, cu o mobilizare amplă de forțe (1.043 efective angrenate în ultimele cinci zile) care au intensificat activitățile de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară și nu numai.

 

În acest moment, Satu Mare este județul cu cel mai mic număr de persoane infectate cu COVID-19 la nivel național. Astfel, în prezent, la nivelul județului avem 81 de persoane confirmare pozitiv, dintre care 67 vindecate, opt decedate și restul internate în unități spitalicești. Până la data de 8 iulie, au fost efectuate 8.893 de teste. Prefectul Radu Bud mulțumește sătmărenilor care au înțeles să respecte recomandările specialiștilor și face un apel către cetățeni să continue purtarea măștii și să respecte normele de igienă și de distanțare pentru protejarea sănătății.

 

Din data de 7 iulie a început distribuția pachetelor de igienă destinate beneficiarilor POAD - Programul operațional de ajutorare a persoanelor defavorizate – tranșa a II-a, acțiune aflată în derulare în toate localităților din județ.

 

La punctele de trecere a frontierei cu Ungaria se constată un aflux ridicat de persoane care revin în România din țările aflate în zona verde pentru care nu se mai impun măsurile de izolare/carantinare, respectiv din țările aflate în zona galbenă pentru care izolarea sau carantinarea este cu titlu de recomandare.

Pe fâșia verde a frontierei se menține o mobilizare suplimentară a efectivelor având în vedere amplificarea migrației transfrontaliere ilegale.

 

La finalul acestei săptămâni, forțele M.A.I. vor asigura ordinea publică pentru buna desfășurare a Campionatului Național de Rally Raid România, eveniment automobilistic ce se va desfășura în Satu Mare în perioada 10-12 iulie.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii