Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ţigări ascunse sub nisip, transportate cu un atelaj hipo

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat, în cadrul a două acţiuni, 4.618 pachete ţigări,
în valoare totală de 33.800 lei.
Ţigările erau ascunse de doi cetăţeni români într-un atelaj hipo încărcat cu nisip, respectiv în bara din spate şi în portierele unui autoturism înmatriculat în România.

Astfel, în data de 8 decembrie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, pe timpul acţiunii, un echipaj al poliţiei de frontieră, însoţit de câinele poliţist Obuku, a observat, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii de frontieră Crăciuneşti, o persoană de sex masculin care se deplasa cu un atelaj hipo de la frontieră spre interiorul ţarii.
Imediat, echipajul poliţiei de frontieră a oprit şi identificat persoana în cauză, descoperind totodată în căruţă, ascunse sub nisip, mai multe colete cu ţigări.
Drept urmare, persoana în cauză, în vârstă de 16 ani, domiciliată pe raza judeţului Maramureş, precum şi întreaga cantitate de ţigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii celor 4 colete descoperite în căruţă a rezultat cantitatea de 3.000 pachete ţigari, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 26.800 lei.
În cauză, s-a întocmit lucrare penala sub aspectul savârşirii infracţiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006 privind Codul Vamal al României, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.
În continuare se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate masurile legale ce se impun.
Imagini video www.politiadefrontiera.ro 

De asemenea, azi noapte, în jurul orei 1.00, s-a prezentat în P.T.F. Halmeu, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Dănuţ C., în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în România.
Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.
Astfel, au fost descoperite, ascunse în bara din spatele maşinii şi în portiere, 1.618 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de peste 7.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.
Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat de către organele vamale în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii