DSVSA Satu Mare | Market din Satu Mare amendat cu 10.000 lei

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat în această săptămână 94 acțiuni de control.

Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, unități alimentație publică /terase, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume fructe, unități din zone de agrement, unități de vânzare on - line.

Astfel, această perioadă au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 lei, dintre care o amendă contravențională, în valoare de 10.000 lei unui Market din Satu Mare (pentru nerespectare normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor  privind condițiile de depozitare a produselor alimentare) și 11 avertismente unor producători particulari din Piețele Agroalimentare din localitățile Satu Mare - 5, Carei – 2, Negrești Oaș – 2 Tășnad - 2, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor.

În urma acțiunilor de control, în vama Halmeu, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și apoi confiscată, cantitatea de 7 kg carne și specialități de produse  alimentare, în valoare de 144,9 lei. Produsele alimentare confiscate, au fost denaturate și dirijate spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județ.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii