Klaus Iohannis: Școlile vor trece în online, angajații la telemuncă, iar magazinele se vor închide la ora 21:00

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Klaus Iohannis a participat, joi, la ședința de Guvern în care s-au stabilit noi măsuri în combaterea pandemiei.

Președintele a anunțat că școlile vor trece toate în online, angajații și din public și din privat vor trece la telemuncă, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 21:00, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, iar portul măștii obligatoriu peste tot în țară.

”Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut și astăzi prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei.

Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

Magazinele trebuie să fie închise seara la ora 21:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent dacă sunt locuri publice din interior sau din exterior.

Firmele trebuie să își decaleze programul de funcționare.

Vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazuri grave în spitale și ne dorim să continue activitățile economice”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că măsurile vor intra în vigoare de luni.

Măsurile anunțate de președintele Klaus Iohannis urmează să fie propuse în ședința Consiliului Național pentru Situații de Urgențe și mai apoi aprobate în ședința de guvern.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii