Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Miercuri începe vaccinarea personalului din educație

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, că începând de miercuri personalalul din Educație va avea avea prioritate în cadrul campaniei de vaccinare din România.

Etapa adresată personalului din învățământ ar trebui să dureze între 7 și 10 zile, urmând să se încheie pe data de 10 martie. În această perioadă, se estimează că aproximativ 60.000 de persoane din acest domeniu vor primi prima doză ser.

"Mâne începe campania și se încheie pe 10 martie. Vorbim despre prima doză. Se estimează un număr de 60.000 persoane care ar urma să fie vaccinate. Deja 42.000 persoane au fost vaccinate, iar 128.000 de persoane sunt programate pentru a se imuniza", a afirmat Gheorghiță. 

Potrivit coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, imunizarea se va desfășura după următorul calendar: mâine va începe în 23 de județele ale țării, printre care și Satu Mare, plus municipiul București, urmând ca de joi să continue în 14 județe, din 26 februarie în 2 județe și pe 1 martie ultimele 3 județe.

În ceea ce privește tipurile de vaccin ce vor fi folosite, vorbim despre serul de la AstraZeneca pentru persoanele cu vârstă de până la 55 ani, inclusiv, și de Pfizer/BioNTech - pentru persoanele cu vârstă peste 55 de ani,  cu excepția celor care au o contraindicație în acest sens.

Medicul a precizat că modalitatea de programare și de derulare a activităților de vaccinare a fost transpusă „într-o instrucțiune", care deja a fost transmisă către fiecare județ, către Direcțiile de Sănătate Publică și, de asemenea, către Ministerul Educației încă din cursul zilei precedente.

Programare se va face, astfel, după o altă modalitate și nu pe platforma națională de programre. Listele centralizate de către unitățile de învățământ vor fi trimise către Inspectoratele Școlare Județene (ISJ) și de acolo vor merge mai departe către DSP-uri.

"Direcțiile de Sănătate Publică, în funcție de capacitatea cabinetelor de vaccinare și de perioada pe care am propus-o pentru derularea activității de vaccinare, efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anunțați prin grija Inspectoratelor școlare și a conducătorilor unităților de învățământ”, a mai spus Gheorghiță.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii