alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Locuitorii din Mădăras, dispuși la violență pentru a-și apăra familiile

După Tășnad, locuitorii din Mădăras sunt acum vizați de găzduirea unor migranți.
Aceștia au aflat întâmplător, în urma unor interviuri de angajare pentru un post de paznic la viitorul cămin de bătrâni ce urma să se înființeze în localitate. Când colo, au aflat că înloc de cămin de bătrâni, se amenajează un ... centru de refugiați, în aceeași locație unde greco-catolicii din localitate și-au amenajat o capelă.
Asociația care a realizat proiectul, Asociaţia Frères România, beneficiază chiar de sprijin financiar din partea Ministerului Afacerilor Interne, fapt confirmat de călugărul iezuit Iulian Budău, cel care azi, la întâlnirea cu prefectul Avram, s-a prezentat în locul părintelui Jean Magnan, un iezuit francez, care a întemeiat Asociaţia Frères România și care, între timp, s-a îmbolnăvit. Centrul are o capacitate de 15-16 locuri și, după spusele călugărului Budău, ar urma să găzduiască ”5-10 persoane tolerate pentru o scurtă perioadă de timp”, mai precis un an.

Autoritățile locale s-au arătat revoltate în primul rând de faptul că nu li s-a adus la cunoștință despre acest proiect pe care îl refuză și nu-și explică motivul pentru care asociația, care susține că numărul migranților nu ar fi mai mare de 5-10 persoane, a făcut acest proiect pe ascuns, în condițiile în care acest fenoment, al migranților, a creat haos în întreaga Europă.
  • ”Indiferent de cum este întocmit proiectul și cât este de legal sau ilegal, ca și locație, doresc aici, în numele cetățenilor întregului oraș Ardud să declar foarte răspicat: în localitatea Mădăras și orașul Ardud nu suntem de acord a se desfășura acest proiect!”, a declarat răspicat primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma.
Grupul de localnici din Mădăras, prezent la întâlnirea de azi cu prefectul, au declarat răspicat că nu vor să audă sub nicio formă de migranți în localitatea lor, amenințând să recurgă la orice formă de protest, inclusiv la violență.
  • ”Nu suntem de acord pentru că nimeni nu poate să ne dea niciun fel de garanție că cei care vin sunt creștini, vor să muncească în România, vor să se integreze sau vor să facă ceea ce se-ntâmplă-n Europa”, a spus unul dintre locuitorii din Mădăras.
Călugărul Budău a declarat că cele disutate la Instituția Prefectului le va transmite partenerilor de la Ministerul Afacerilor Interne și că cel mai probabil vor căuta o altă locație pentru funcționarea acestui centru.
Prefectul Avram i-a cerut primarului Duma să solicite liderului de proiect documentația pentru a stabili exact conținutul proiectului și legalitatea acestuia.

Media

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii