alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

DSVSA Satu Mare | Opt localități cu focare de pestă porcină africană active în județ

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La această oră, în județul Satu Mare pesta porcină africană evoluează în opt localități din județ, după ce în ultima perioadă11 focare au fost stinse. 

”În această săptămână au mai fost stinse încă două focare de Pestă Porcină Africană în localitățile Doba și Domănești. Până la această dată în județul Satu Mare au fost stinse un număr de 11 focare de Pestă Porcină Africană, în localitățile Petrești – 4 focare, Tășnad – 1 focar, Pișcolt– 1focar, Resighea – 1 focar, Apa – 2, Doba – 1 focar, Domănești – 1 focar.

Rămân confirmate, focarele de Pestă Porcină Africană în localitățile Carei, Pir, Berveni, Cămin, Porumbești, Dabolț și Sărvăzel, Negrești Oaș. 

Au fost luate toate măsurile, pentru a preîntâmpina răspândirea acestei bolii, în alte localități din județul nostru”, a transmis DSVSA Satu Mare.

Continuă controalele efectuate în traficul rutier de către inspectorii DSVSA Satu Mare și cadre delegate din cadrul IPJ și Poliția de Frontieră, pentru a preîntâmpina comerțul și transportul ilicit de animale, în special suine și ovine, provenite din județele limitrofe, unde evoluează focare active de Pestă Porcină Africană. În urma acestor controale, nu au fost depistate până la această oră purcei sau miei neidentificați, neînregistrați sau fără documente sanitare veterinare însoțitoare.

Toate aglomerările și expozițiile de animale din localitățile județului Satu Mare rămân închise până la noi dispoziții. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii