davis banner

Bărbat dispărut de acasă, găsit în hipotermie de salvamontiști

Zi încărcată pentru Serviciul Public Județean Salvamont SM, începută cu o solicitare SNUAU 112 , în vederea inițierii unei acțiuni de căutare a unei persoane cu probleme de sănătate, dispărute în cursul nopții de la  domiciliul situat  în orașul Negrești Oaș. 

Bărbatul fusese văzut în casă la lăsarea nopții în jurul orei 22,00, dar dimineață la ora 7,00, aparținătorii au constatat ca acesta plecase de la domiciliu. 

După căteva căutări sumare în gospodărie și în jurul acesteia s-a făcut apel la autorități, astfel lucrătorii Poliției orașului Negrești Oaș au trecut la patrularea pe străzile adiacente locuinței victimei, iar salvamontiștii SPJS grupați în patru echipe cu sprijinul a câtorva localnici inimoși au intrat în teren, controlând albia râului Talna Mare, incinta carierei Cornet,  gospodăriile risipite și extravilanul dintre UAT Negrești Oaș si UAT Vama. După cca trei ore de la alarmarea  SNUAU 112, bărbatul a fost găsit dezorientat la marginea unei livezi, petrecuse noaptea sub cerul liber și se găsea  în hipotermie grad 1. A fost transportat la domciliu, de acolo la un centru medical și se află în afara oricărui pericol. Chiar dacă temperaturile pe  timp de zi sunt rezonabile, ceea ce duce la adoptarea unei îmbrăcăminți sumare, petrecerea cu acelasi echipament a unei nopți sub cerul liber, căzut la pământ, în contact direct cu solul rece, poate induce o stare de hipotermie severă și chiar la deces. În cazul disparițiilor de persoane sau a persoanelor rătăcite, SPJ Salvamont atrage atenția asupra informării căt mai rapide a autorităților competente, timpul fiind un factor decisiv pentru reușita acestor tipuri de intervenții!

Pentru ca tabloul zilei să fie complet, după finalizarea cu success a intervenției, o parte din membri formației au intrat la reabilitarea traseelor turistice iar cealaltă la pregătire profesională. Trebuie menționată și activitatea colegilor atestați din formația Satu Mare care ieri au asigurat buna desfășurare a unei drumeții organizate  pe traseul Batarci-Ghiboacele-Piatra Măgurii pentru cca 180 participanți, împătimiți ai muntelui.

Aducem mulțumiri Serviciului de Telecomunicații Speciale, Poliției Române, ISU„ Someș”Satu Mare, Consiliului Județean Satu Mare, concetățenilor care ne-au venit în sprijin și evident salvamontiștilor Serviciului Public Județean Salvamont SM.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii