Banner blato Livrare1 

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză ar putea începe în septembrie

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid (CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiță,  a precizat astăzi, în conferința săptămânala de presă susținută la sediul Guvernului, că vaccinarea cu a treia doză a vaccinului anti-Covid ar putea începe în luna septembrie, la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare.

Potrivit medicului, vizat ar fi personalul medical, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau aflate în evidență cu boli cronice, care sunt mai vulnerabile la o eventuală infectare.

”Există discuții în momentul de față legat de administrarea rapelului, sau cum este cunoscut, ca cea de-a treia doză, la persoanele care au un risc crescut de expunere – personalul medical și social și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani”, a spus Gheorghiță.

Decizia autorităților a fost luată în condițiile în care, în această toamnă, este așteptat în România valul patru al pandemiei de COVID-19.

Persoanele care au trecut prin boală, apoi au fost vaccinate cu două doze, nu mai au neapărat indicație de a face doza a treia, a precizat șeful CNCAV.

România se află la începutul celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, în acest moment existând un trend crescător al al infectărilor cu tulpina indiană Delta, "extrem de infecțioasă, care presupune spitalizare și forme de bolă mai grave", afirmă coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Țara noastră a înregistrat 127 de cazuri de infectare cu varianta Delta, iar cinci pacienți infectați cu această tulpină au murit. Cazuri de infectare cu tulpina indiană Delta au fost identificate până acum în 15 județe, cele mai multe cazuri fiind în București (32), Argeș (23) și Ilfov (19).

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii