Banner blato Livrare1 

Garda de Mediu a aplicat sancțiuni în valoare de 154.500 lei pentru depozitări ilegale de deșeuri

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În luna august 2021, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat un număr total de 49 de acțiuni de inspecţie și control, dintre care 15 inspecții planificate tematice vizând verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deseurilor municipale (conform PNGD) si a stării de salubrizare a localităților și 34 de inspecții neplanificate, după cum urmează:

- 16 controale dispuse de Comisariatul General  al Gărzii Naționale de Mediu, 

- 7 verificări împreună cu alte autorități

- 10 controale efectuate în urma unor sesizări, pentru verificarea aspectelor semnalate în  acestea

- 1 autosesizare 

Principalele acțiuni de inspecție au vizat modul de respectare al prevederilor legale vizând gestionarea deșeurilor la nivelul localităților, respectiv identificarea zonelor cu depozitări ilegale de deșeuri. Cu această ocazie s-a verificat modul de combatere a buruienii ambrozia și s-au impus măsuri legale în acest sens, după caz. Au mai fost efectuate verificări la obiectivele finalizate prin fonduri europene, pentru stabilirea modului de conformare la cerințele actelor de reglementare emise pentru proiectele respective.

În urma acestor controale, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 154.500  lei. Principalele neconformități au fost identificate în domeniul gestiunii deșeurilor.

În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii