Noul punct de trecere a frontierei Oar - Csenger va fi finalizat până în 2024

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Grupul de lucru româno-ungar pentru autostrăzi s-a reunit astăzi la Satu Mare. 

La ședința de lucru au participat proiectanții, contractorii și reprezentanți ai autorităților române și maghiare, respectiv președintele Consiliului Județean Satu Mare, Csaba Pataki, vicepreședintele Ioan Rus și prefectul Tamás Altfatter. 

Subiectul principal al întâlnirii a fost noul punct de trecere a frontierei Oar-Csenger, respectiv conexiunea autostrăzii M49 (Ungaria) cu drumul expres Satu Mare-Oar (România). Pe lângă aceste subiecte au fost dezbătute și cele două proiecte de infrastructură de la granița româno-ungară care afectează județul Satu Mare. 

Noul punct de trecere a frontierei Oar - Csenger trebuie finalizat până în 2024, cu un total de 10 benzi care traversează frontiera: 4 benzi pentru traficul de marfă, 2 benzi pentru autobuze și 4 benzi pentru autoturisme. 

Odată cu construirea drumului de ocolire Satu Mare-Oar, experții preconizează o medie de peste 10.000 de persoane care vor tranzita această rută, ceea ce va fluidiza, în mod semnificativ, traficul în PTF Petrea, care, în momentul de față este cel mai aglomerat după  punctele de trecere a frontierei de la Nădlac.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii