davis banner

Amenzi de 56.000 lei aplicate de Garda de Mediu în luna noiembrie. Principalele neconformități au fost identificate în domeniul gestiunii deșeurilor

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe parcursul lunii noiembrie 2021, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat un număr total de 50 de acțiuni de inspecţie și control, în urma acestor controle fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 56.000 lei.

Opt dintre acestea au fost inspecții planificate tematice vizând verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deseurilor municipale (conform PNGD) și a stării de salubrizare a localităților, patru inspecții au fost planificate pentru verificarea respectării prevederilor autorizațiilor integrate de mediu, respectiv au fost realizate un număr de 38 de inspecții neplanificate:

  • 21 controale dispuse de Comisariatul General  al Gărzii Naționale de Mediu;
  • 11 controale efectuate în urma unor sesizări (verificarea aspectelor semnalate);
  • 1 acțiune pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare;
  • 3 acțiuni pentru emiterea actelor de reglementare;
  • 1 autosesizare a comisarilor; 
  • 1 verificare a modului de îndeplinire a măsurilor stabilite anterior

Principalele acțiuni de inspecție au vizat modul de respectare al prevederilor legale vizând gestionarea deșeurilor la nivelul localităților, respectiv identificarea zonelor cu depozitări ilegale de deșeuri. Au mai fost efectuate verificări la obiectivele finalizate prin fonduri europene, pentru stabilirea modului de conformare la cerințele actelor de reglementare emise pentru proiectele respective. Verificările efectuate în această perioadă au urmărit și modul de gestionare a unor substanțe periculoase, a produselor de uz fitosanitar.

În urma acestor controale au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 56.000 lei. Principalele neconformități au fost identificate în domeniul gestiunii deșeurilor.

În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate.

amenzi garda mediu noiembrie

amenzi garda mediu noiembrie1

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii