Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Prefectura Satu Mare, corigentă la absorbţia fondurilor europene

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Prefectura Satu Mare a ratat exercițiul financiar 2007-2013 în cadrul căruia avea posibilitatea

de a obține bani europeni, accesând fonduri gratuite, pentru  amenajarea sediului propriu situat pe strada Cuza Vodă din municipiu. Deși putea să-și ridice sediu pe bani europeni, fostul prefect Eugeniu Avram n-a făcut niciun demers în acest sens.

Dimpotrivă, neștiutor sau prost sfătuit, a fost îndrumat să ceară bani de la stat, cu toate că Prefectura are, printre serviciile sale, Serviciul monitorizarea serviciilor publice deconcentrate, afaceri europene şi situaţii de urgenţă în cadrul căruia sunt angajați specialiști în acest domeniu și care nu ar trebui doar să atragă fonduri europene, ci chiar să îndrume și încurajeze orice instituție de stat să acceseze bani europeni.

Eugeniu Avram anunța că în luna ianuarie a anului trecut a și primit suma de 1,8 milioane de lei de la Ministerul Afacerilor Interne, în vederea efectuării lucrărilor.

Însă, de atunci, nu s-a operat nicio mișcare în acest sens. Ca pentru toate proiectele eșuate, tot statul va fi nevoit să găsească bani.

La începutul anului trecut, în cadrul şedinţei pentru problemele persoanelor vârstnice, prefectul Eugeniu Avram anunța că Prefectura Satu Mare se va muta în sediul propriu peste circa trei ani. Eugeniu Avram preciza la acea dată că, aşa cum s-a dorit încă în anul 2008, când structura imobilului început pe strada Cuza Vodă a trecut în subordinea Prefecturii, noul sediu al Instituţiei Prefectului va fi amenajat pe scheletul deja existent.

„Ministerul Administraţiei şi Internelor ne-a alocat la începutul acestui an (2015) 1,8 milioane lei în vederea efectuării lucrărilor. Este nevoie să refacem unele documentaţii şi expertiza clădirii, după care vor fi începute lucrările. Conform proiectului, acestea trebuie finalizate în trei ani” – declara în urmă cu mai bine de un an, prefectul Eugeniu Avram.

Potrivit Sintezei absorbției fondurilor europene de către instituțiile publice în perioada de programare 2007 - 2013, Instituția Prefectului județul Satu Mare nu a implementat ca beneficiar niciun proiect cu finanțare europeană. ”Am fost doar parteneri în cadrul proiectului ”Ghișeu unic în județul Bihor pentru obținerea avizelor necesare proiectelor europene" finalizat în 2012, proiect al Instituției Prefectului jud. Bihor”, a precizat azi, pentru www.satumarenews.ro Instituția Prefectului Satu Mare.

Astfel, prost manageriată de ”Eugeniu Avram, cel mai bun prefect”, titulatură dată de președintele Consiliului Județean Satu Mare, cu ocazia prezentării Bilanțului de activitate a Prefecturii, instituția continuă să stea în gazdă la Consiliul Judeţean, în sediul Palatului Administrativ.

 

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii