alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Șoferii vor putea raporta online problemele de pe autostrăzi și drumurile naționale

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Șoferii vor putea raporta online probleme de siguranță rutieră constatate în trafic, pe autostrăzi sau drumuri naționale. Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN), din cadrul CNAIR dezvoltă o aplicaţie.

Prin OG 3/2022, ”administratorul punctului național de acces (CESTRIN – n.r.) realizează un sistem național pentru raportarea voluntară, accesibil online tuturor utilizatorilor drumurilor, pentru a facilita colectarea detaliilor privind evenimentele transmise de utilizatorii drumurilor și de vehicule și a oricăror altor informații legate de siguranță care sunt percepute de cel care informează ca fiind un pericol real sau potențial pentru siguranța infrastructurii rutiere”. 
Noul ”sistem național pentru raportarea voluntară” va fi ”nouă aplicație ce trebuie dezvoltată”, potrivit CNAIR, citată de HotNews.ro.

AICI, harta autostrăzi, drumuri naționale;

AICI, harta parcărilor din țară;

Practic șoferii români ar putea avea la dispoziție o aplicație dedicată accesibilă și de pe telefon prin care să poată raporta problemele de pe drumuri.
În baza celor semnalate, șoferi ar putea primi confirmări oficiale, iar sesizările ar urma să fie trimise spre rezolvare către autoritatea sau direcția responsabilă de respectivul sector de drum, mai arată sursa menționată.
Șoferii vor putea raporta probleme precum gropi în carosabil, lipsa unor indicatoare, marcaje sau parapete, vehicule pe contrasens, zone cu accident nesemnalizate.
Deocamdată, sistemul de raportare online va fi dezvoltat pentru rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale, dar ar putea fi extins și la cele județene, prin parteneriate locale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

 
 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii