davis banner

ANM | Cod Galben de instabilitate atmosferică/ploi, urmat de un cod galben de disconfort termic ridicat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis în urmă cu câteva minute două avertizări de tip cod galben pentru județul Satu Mare.

Astfel, astăzi, până la ora 21:00 este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ, urmat de un cod galben de disconfort termic ridicat valabil în perioada 24-27 august.

COD GALBEN:

Interval de valabilitate: 24 august, ora 10:00 – 24 august, ora 21:00;

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ;

Zone afectate: conform textului și hărții; 

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

cod galben ploi 24 august

COD GALBEN:

Interval de valabilitate: 24, 25, 26, 27 august

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat

Zone afectate: conform textului și hărții

Miercuri (24 august), local în Moldova, Dobrogea și Muntenia, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19...21 de grade. 

Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18...21 de grade.

cod galben calduri 24 august

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii