Transportatorii de persoane, verificați de polițiști

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În această dimineață, în întervalul orar 07:00-10:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfăşurat, pe întreaga rază a județului, acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.
În urma desfășurării activităților specifice, polițiștii au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6525 de lei.
De asemenea, polițiștii au efectuat peste 50 de testări cu aparatul etilotest, în vederea identificării conducătorilor care au consumat băuturi alcoolice. 
Astfel de activități vor continua pe tot parcursul zilei pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic și depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.
Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să păstreze permanent distanţa de siguranţă în mers, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii