ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (13 - 26 martie) Recomandat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni (13 - 26 martie).

TRANSILVANIA

Vremea se va încălzi la începutul intervalului, astfel se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 14...16 grade în zilele de 14 și 15 martie, apoi se va răci semnificativ până la o medie de 6 grade în 16 martie, iar spre finalul săptămânii (19 martie) se vor atinge valori în jurul a 16 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, deși tendința generală va fi de scădere ușoară, regimul termic diurn se va situa ușor peste normele climatologice, cu o medie de 12...15 grade. În prima săptămână diminețile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, în medie de -4...1 grad, iar ulterior până spre finalul perioadei sunt estimate valori de 2...3 grade.
Se vor semnala precipitații în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 21 martie.

 

MARAMUREŞ

În săptămână 13 – 19 martie vor fi alternațe termice semnificative de la o zi la alta. În prima zi media temperaturilor maxime va fi de 8 grade, marți (14 martie) vremea se va încălzi până la valori de 16...17 grade, devenind caldă pentru această dată, iar la mijlocul săptămânii se va reveni la valori în jurul a 8 grade. Încălzirea estimată pentru 19 și 20 martie va însemna pentru această regiune înregistrarea unor maxime de 15...16 grade. După aceste zile calde tendința generală va fi de scădere ușoară în a doua săptămână, până la o medie a temperaturilor maxime de 12 grade. În prima săptămână diminețile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, ce vor oscila în general între -4...1 grad, iar în a doua parte a intervalului sunt estimate valori în medie de 2...4 grade.
Se vor semnala precipitații în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 21 martie.

 

LA MUNTE

Variații termice semnificative se vor produce în săptămână 13 – 19 martie și în zona de munte. La început vremea se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca până la 6...7 grade, apoi se va răci până la o medie de -1 grad în 16 martie, iar spre finalul săptămânii se va reveni la valori de 6...8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză tendința generală va fi de scădere ușoară până la o medie a valorilor maxime de 3...4 grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, media va fi în general negativă, de -3...0 grade, cu valori mai scăzute în perioada 16 - 18 martie, când sunt prognozate minime de -6...-4 grade.
Sunt prognozate precipitații în cea mai mare parte a intervalului.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii