davis banner

Greva din Educație nu se oprește

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mii de profesorii protestează în aceste momente în Piaţa Victoriei din Bucureşti. 

Cu puțin timp înainte ca reprezentanţii sindicaliştilor să anunțe ce decziie vor lua în legătură cu greva, purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a declarat că salariile profesorilor vor crește când este definitivată legea salarizării și că până atunci Guvernul își menține oferta cardurilor cu prime. 
”Vrem să crească salariile în educație”, a subliniat Cărbunaru. Dan Cărbunaru a anunţat că negocierile s-au încheiat cu înţelegerea faptului că astăzi, până la ora prânzului, va fi prezentat răspunsul sindicatelor faţă de oferta echipelor de negociere guvernamentale.  
”Guvernul României doreşte să crească salariile profesorilor. Mai mult decât atât, dovada concretă a măsurilor pe care Guvernul vrea să le ia în acest sens este că aşa cum s-a anunţat public, până în data de 15 iulie va fi gata proiectul care vizează noua lege a salarizării, în care educaţia se regăseşte ca prioritară şi care va sta la baza discuţiilor cu toţi cei interesaţi, inclusiv cu liderii sindicatelor din educaţie, astfel încât, la 1 septembrie, când începe sesiunea parlamentară, în toamnă, această lege a salarizării care să regăsească inclusive creşterile salariale aşteptate şi solicitate în educaţia, să poată să devină realitate”, a spus Cărbunaru. 
El a precizat că între timp, până la legea salarizării unitare (..) reprezentanţii Guvernului au transmis că pentru toţi cei care lucrează în sistemul de învăţământ, fie că vorbim de personalul didactic, de personalul didactic auxiliar sau nedidactic, urmează să fie acordate prime pentru cariera didactică, pentru sprijinul acordat în activitate celor din sistemul de învăţământ, aproximativ 300.000 de oameni. 
Purtătorul de cuvânt al Guvernul a menţionat că pentru personalul didatic și didactic auxiliar Guvernul va oferi în luna iunie a acestui an suma de 1.000 de lei, o sumă forfetară care va intra pe un card emis după modelul cardurilor pentru energie.  ”Pe acest card vor fi încărcate următoarele sume: 1.000 de lei pentru personalul didactic şi pentru personalul didactic auxiliar, în luna iunie. Este o sumă forfetară care poate fi folosită, urmând ca în luna octombrie a acestui an pe acelaşi card să fie încărcată suma de 1.500 de lei, din care 500 de lei reprezintă suma forfetară iar diferenţa de 1.000 de lei sunt bani pentru susţinerea activităţii didactice şi activităţii curente de lucru”, a afirmat Cărbunaru. 
El a mai afirmat că în ceea ce priveşte personalul nedidactic, ”de asemenea în lunile iunie şi octombrie vor fi încărcate pe acelaşi tip de carduri sumele de 500 de lei în luna iunie şi alte 500 de lei în luna octombrie”. ”Dintre acestea, 150 de lei vor reprezenta, în fiecare caz, sumă forfetară”, a mai afirmat reprezentantul Guvernului. 
”În acest fel, toate salariile din educaţie vor fi duse la maximul posibil, potrivit actualei grille din legea salarizării”, a mai afirmat Cărbunaru.  

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii