davis banner

Front comun în lupta împotriva drogurilor. Confidențial și anonim, la numărul unic 119 poți raporta cazurile de consum de droguri și cazurile de violență în școli

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sătmărenii pot raporta la numărul unic 119 cazurile de consum de droguri în rândul minorilor, precum și cazurile de violență din incinta școlilor. 

La acest număr 119, raportările se fac confidențial și anonim. Poate cere ajutor orice persoană, atât pentru ea, cât și pentru prietenii sau colegii săi, iar consilierul care va răspunde la telefon o va asista și ajuta imediat.
Prin grija Inspectoratului Școlar Județean, a directorilor unităților de învățământ și a profesorilor, toți elevii sătmăreni vor fi informați despre cum pot solicita ajutor la numărul unic 119 pentru problemele cu care se confruntă în unitățile de învățământ din județ. 
Astfel, poți apela numărul unic 119 dacă vezi în jurul tău copii care se luptă cu consum de droguri, abuz fizic sau emoțional, trafic de persoane, discriminare, bullying.
De menționat că din 5 ianuarie 2022, numărul 119 a fost lansat la nivel național și tot de atunci este operat de DGASPC Satu Mare. Începând de azi, acest număr poate fi utilizat și pentru reclamarea violenței și a consumului de droguri în unitățile de învățământ, pe lângă raportarea cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

 

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii