Incendii de vegetație în Amați, Negrești-Oaș și Halmeu

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe parcursul zilei de ieri, 04.09.2024, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru lichidarea a trei incendii de vegetație uscată produse  pe raza localităților Amați,  Negrești-Oaș și Halmeu. 

Intervențiile au fost dificile, deoarece flăcările se manifestau și în zone abrupte, greu accesibile pentru echipaje și focul risca să se extindă cu repeziciune din cauza uscăciunii avansate.
În urma incendiilor de ieri au fost afectate aproximativ 25 hectare vegetație uscată și fânețe.
Intervenția cea mai de amploare s-a desfășurat în proximitatea frontierei de stat, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu unde au  fost mobilizate mai multe forțe, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Halmeu, Batarci, Turulung  și 11 pompieri din cadrul ISU SM cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă de capacitate medie și mare.
Pentru o imagine aeriană de ansamblu a suprafeței afectate, polițiștii de frontieră au sprijinit misiunea de stingere cu drona avută în dotare,  care a ajutat la întocmirea schiței finale.
În urma evenimentului  a ars o suprafață de aproximativ 15 ha. de arbuști și vegetație uscată. 
Din fericire nu au existat victime iar incendiul nu s-a propagat pe teritoriul statului vecin.
Pompierii sătmăreni depun eforturi considerabile în această perioadă, pe temperaturi caniculare, pentru a limita efectele incendiilor de vegetație uscată și fond forestier, reușind să diminueze semnificativ pericolul pentru comunități.
Vă reamintim, arderea vegetației uscate este STRICT INTERZISĂ!

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii