davis banner

Palatul Administrativ nu are autorizaţie de la ISU

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Palatul Administrativ din Satu Mare, în care au sediul instituții importante: de la Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Primăria municipiului Satu Mare, Curtea de Conturi, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național, la STS, Serviciul 112, Centrul Antidrog, nu are autorizaţie de la pompieri.
Costurile necesare pentru dotarea clădirii cu echipamentele necesare se ridică la circa un milion de euro.
În aceste condiţii, analizând şi costurile mari de întreţinere, de peste 600.000 de euro doar cu curentul şi încălzirea, preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, se gândeşte că transforme Palatul Administrativ într-un muzeu al comunismului şi să construiască alt sediu pentru instituţie.
”Pot spune doar câteva poziţii de care avem nevoie, este un generator care costă 200.000 de euro, o conductă de apă de presiune ridicată până la ultimul nivel. Peste un milion de euro ar costa investiţiile în Palatul Administrativ ca să fie autorizat”, a spus Pataki.
Având în vedere costurile ridicate cu întreţinerea clădirii, compartimentarea proastă a acesteia şi spaţiile moarte, preşedintele Consiliului Judeţean spune că se impune analizarea, la modul cel mai serios, a oportunităţii construirii unui nou sediu, modern, care să corespundă nevoilor actuale, iar Palatul Administrativ să devină Muzeul Comunismului.
Azi, în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ a avut loc o ședință pentru acordarea asistenței tehnice de specialitate pentru ușurarea autorizării unităților de învățământ și a unităților descentralizate și deconcentrate. Prim adjunct al inspectorului șef al ISU Someș Satu Mare, locotenent colonel Constantin Ganea, este de părere că aceste instituții ar fi putut deține autorizație până în prezent ”dacă era interes”, mai ales că Legea 307 este în vigoare de aproape zece ani...

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii