Adrian Cozma, prezent la dezbaterea despre identitatea românească sătmăreană în context european susținută de profesorii Adrian Papahagi, Sever Voinescu și Teodor Baconschi

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” din Ardud a găzduit vineri o dezbatere cu tema ”Satu Mare - identitate românească în Comunitatea Europeană", cu participarea unora dintre cei mai străluciți gânditori din România zilelor noastre, profesorii Adrian Papahagi, Sever Voinescu și Teodor Baconschi, în cadrul unui eveniment sprijinit de Institutul de Studii Populare și PNL Satu Mare. 

Manifestarea s-a înscris într-o serie tematică, inaugurată de simpozionul dedicat lui Iuliu Maniu în decembrie 2023 la Satu Mare și are rolul de a fixa în conștiințele noastre locul și rolul pe care Sătmarul îl are în tabloul general național și internațional.
Mulțumesc tuturor participanților și sunt convins că astfel de dezbateri aduc o mai bună înțelegere a tot ceea ce înseamnă spațiul cultural românesc și, în cazul nostru, sătmărean” – a declarat deputatul PNL Adrian Cozma.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii