Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Copiii vor avea unde să se joace pe perioada vacanței de vară... însă doar de la anu'

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Primăria Satu Mare urmează modelul Clujului, (la propunerea Satu Mare News) însă la o scară muuult mai mică.
Dacă în Cluj, începând din anul 2009 toate terenurile de sport ale școlilor sunt deschise pentru elevi pe perioada vacanței, la Satu Mare, primarul, înloc să deschidă pur și simplu curțile școlilor, s-a apucat să le modernizeze. Nu pe toate, desigur, doar curțile a trei unități școlare. Însă problema cea mai mare este că aceste curți se vor deschide la finalul vacanței de vară, în luna septembrie, odată cu finalizarea lucrărilor.
Cu toate că aproape fiecare școală are curtea dotată cu porți de fotbal și chiar câte un coș de baschet, este de neînțeles de ce aceste curți nu se deschid... azi. Este un lucru îmbucător că Primăria dorește să monteze terenuri performante, dar termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 30 de zile, ar fi necesar să se deschidă curțile celorlalte școli, că doar nu reprezintă un pericol (?!) fiind frecventate de sute de elevi în timpul anului școlar.
Chiar dacă nu vor fi deschise toate terenurile de sport ale școlilor din municipiu, primarul Kereskenyi a declarat pentru Satu Mare News că în curțile a trei școli din municipiu se montează în prezent terenuri performante de iarbă sintetică. Din nefericire, lucrările au termen de finalizare 30 de zile...
Aceste investiții vin după incidentul petrecut săptămâna trecută în spațiul de joacă din Grădina Romei, când crengile unui copac au căzut peste un copil.
”Chiar ne-am gândit la deschiderea porților unităților de învățământ și pentru populația municipiului Satu Mare să aibă niște locuri adecvate de a desfășura activități sportive, de timp liber. Acum, în aceste momente facem trei investiții la trei unități de învățământ: Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentare ”G.E. Palade” și Școala Gimnazială ”Octavian Goga”. În aceste trei unități de învățământ montăm terenuri performante și moderne de iarbă sintetică, de fotbal, de dimensiuni 42/22 cu fundație, cu canalizare, așa cum trebuie. Valoarea acestei investiții este undeva peste 600.000 lei, deci e o investiție destul de mare la nivelul acestor unități și, paralel cu acest lucru, mai intenționăm să tatonăm și la celelalte unități: unde nu sunt astfel de terenuri, să realizăm. Această infrastructură sportivă nu va deservi doar școala”, ne-a spus Kereskenyi.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii