Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Orașul Tășnad s-a înfrățit cu orașul Acqui Terme din Italia

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Vineri, în sala de ședințe a Primăriei Orașului Tănad s-a semnat Acordul de Cooperare și Înfrățire a orașelor Tășnad și Acqui Terme (Italia).
Cele două orașe au fost reprezentate de Grieb Csaba Francisc, primarul orașului Tășnad și de Lucchini Lorenzo Giuseppe, primarul orașului Acqui Terme. 
  • ”Este un eveniment așteptat de mult, un nou început în dezvoltarea localității noastre, prin care ne apropiem mai mult de Europa. Sunt bucuros că Tășnadul ca localitate cu o istorie bogată în domeniul apelor geotermale se înfrățește cu orașul Acqui Terme care este una din cele 25 de destinații europene renumite pentru utilizarea apelor geotermale alături de Baden Baden, Karlowy Vary, Techirghiol și altele”, a spus primarul Grieb Csaba Francisc. 
La rândul său, Lucchini Lorenzo Giuseppe, primarul orașului Acqui Terme, a spus că dorește ”un viitor frumos stațiunii Tășnad”.
Acesta a mai spus că este un moment important pentru cele două orașe, chiar dacă Acqui Terme se găsește foarte departe de Tășnad, ele având numeroase trăsături comune. Semnarea acestui acord reprezintă un avantaj reciproc pentru gestionarea apelor geotermale în domeniul turistic. A apreciat că este o întâlnire cordială și l-a invitat pe primarul Tășnadului să vină în Italia în schimb de experiență. 
Acordul semnat vineri prevede că, cele două părți vor sprijini, în baza principiilor egalității și reciprocității, stabilirea de relații de prietenie și colaborare între cele două unități administrativ-teritoriale, precum și promovarea schimburilor de bune practici și experiențe în vederea încheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială a celor două părți.
Acțiunile de colaborare care vor fi puse în practică se vor desfășura în conformitate cu competențele celor două părți și se vor referi în special la următoarele domenii: schimburi de experiență în domeniul dezvoltării locale; promovarea reciprocă în domeniul economic, social, cultural și sport; schimburi interinstituționale în domeniile lor de competență, în special domeniul social, dezvoltare economică, sport, cultură, învățământ.

Potrivit Acordului de înfrățire, colaborarea între părți va fi realizată după cum urmează:
- efectuarea de schimburi de experiență între persoanele fizice și juridice care desfășoară activități în domeniul turismului în cele două orașe și zonele adiacente;
- promovarea potențialului turistic al celor două orașe în cadrul unor programe culturale și festivaluri consacrate sărbătorilor tradiționale locale;
- schimburi de informații cu privire la activitățile industriale, artizanale, comerciale de interes reciproc;
- valorificarea potențialului economic al apelor termale din cele două orașe pe piața locală și pe terțe piețe;
- acțiuni comune de promovare a produselor de pe piața autohtonă pe terțe piețe;
- organizarea de seminarii și cercuri de creație populară la care vor fi invitați să participe elevii, profesorii și alte persoane care desfășoară activități de cercetare în domeniul etnografiei și folclorului.
În cadrul cooperării se va acorda o atenție deosebită identificării proiectelor care pot fi susținute financiar de Uniunea Europeană.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii