Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Primăria vrea să dubleze tarifele de parcare în Zona A. Cresc amenzile, dar și abonamentele Foto: Satu Mare News

Primăria vrea să dubleze tarifele de parcare în Zona A. Cresc amenzile, dar și abonamentele

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Primăria municipiului Satu Mare dorește ca de anul viitor, luând exemplul municipiilor Oradea și Cluj, să crească tariful de parcare în Zona A de la 2 lei la 4 lei/oră.
De asemenea se doreșe extinderea Zonei A de parcare, urmând ca mai multe străzi din centrul Sătmarului care în prezent sunt incluse în Zona B, să fie transformate în Zona A.Totodată va crește prețul abonamentului anual de la 80 lei la 150 lei, primarul Kereskeniy spunând că ”prețul de 80 lei/an a fost o pomană electorală”.
  • ”Tariful din cartiere a fost redus în ultimii ani de la 200 lei la 80 de lei. S-a considerat a fi o măsură bună pentru că a crescut numărul de abonamente, doar că din acești bani nu se mai pot face investiții, pentru că sunt multe parcări care nu au iluminat (?!?). Cu cei 80 de lei nu se pot face multe lucruri, așa că executivul a decis să crească prețul abonamentului la 150 lei. Nu s-a ridicat la 200 cum a fost, dar am propus 150 lei”, a spus city-managerul  Mascilic Csaba.
Începând cu sărbătorile de iarnă din acest an, Primăria renunță la parcarea gratuită acordată șoferilor care aveau treabă de sărbători în zona centrală.
O altă creștere va fi reprezentată de cuantumul amenzii pe care o aplică ADP Satu Mare celor care parchează fără tichet de parcare, amenda crescând de la 20 lei la 50 lei.
Conform celor declarate de primarul Kereskenyi Gabor, nicio persoană nu va mai beneficia de abonamente de parcare gratuite. Acesta a arătat că 1.700 de persoane au beneficiat de astfel de abonamente gratuite în 2016, respectiv 900 în acest an, printre beneficiari fiind mulți medici dar și consilierii locali.

Primăria municipiului Satu Mare dorește să construiască două parcări supraetajate în municipiu, una se dorește a fi construită pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 5, iar cea de-a doua în spatele Magazinului Someșul.
Însă, pentru asemenea proiecte nu se pot accesa fonduri europene, astfel că finanțarea construirii acestor parcări se va face printr-un parteneriat public-privat sau din bugetul local.

1 comentariu

  • Link la comentariu bilar bilar 15 Ianuarie 2019

    Parcarile din cartiere sa construit din bani public,pe langa ca este prvazut pentru autoturisma dar din pacate proprieteri autoturismelor sant nevoit sa se parcheze pe marginea drumurile ca parcarile e plin de microbuze de camionete si toate firmele de transport acolo parcheaza mocrobuzele si masinile lori,pe noi proprieteri de autoturisme ne jefuie de taxe enorme din batjocuri,pe langa daca locul de abonat este ocupat de un derbedeu nimen nu intervine nici politia nici escroci de la administrati percari care ne jefuie

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii