Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Controale la vama Halmeu | Zeci de kilograme de produse alimentare și furaje, confiscate

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 117 acțiuni de control.

În urma controalelor efectuate în Postul de Inspecție la Frontieră Halmeu, împreună cu Poliția de Frontieră și Biroul Vamal Halmeu, a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de 67 de kg de produse alimentare și 35 de kg de furaje pentru animale, în valoare totală de 2.110 lei. Din produsele reținute au fost recoltate probe pentru examene de laborator. După confiscare, produsele respective au fost dirijate, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.
Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă, cu privire la apariția focarului de Pestă Porcină Africană, în localitatea Bercu, aglomerările de animale și expozițiile de animale, din localitățile Botiz, Turulung, Halmeu, rămân închise.
În localitățile cuprinse în zona de supraveghere, având o rază de 10 km, este interzisă scoaterea animalelor din exploatațiile non profesionale, precum și orice fel de mișcare a suinelor în localitate sau între localități.
Suinele domestice din exploatațiile non profesionale trebuie ținute obligatoriu numai în spații închise, iar acestea nu vor fi hrănite cu resturi alimentare provenite din mâncarea gătită în familie. Se va evita contactul suinelor domestice cu porcii mistreți. Scroafele / vierii nu vor fi scoase / scoși din exploatație în scopul montei cu alte suine provenite din alte exploatații.
Atenționăm, și pe această cale, toți crescătorii de suine, atât cei din exploatațiile profesionale, cât și cei din exploatațiile non profesionale, că orice suspiciune de boală sau îmbolnăvire la porcine, va fi anunțată imediat medicului veterinar concesionar, medicului veterinar oficial, precum și DSVSA Satu – Mare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclubseptembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii