Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Controale inopinate la comercianții din piețe

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În scopul eficientizării activităţii de prevenire și combatere a fenomenului evazionist care se manifestă cu precădere în domeniul producerii, deținerii și comercializării de tutun, ţigări de contrabandă şi alcool în afara antrepozitului fiscal, azi, 27 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfăşurat acţiuni inopinate de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniile menționate.

Urmarea a neregulilor constatate, au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 19.500 de lei, dintre care 12 sancțiuni la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, constând în expunerea spre vânzare de către agenții economici și producătorii agricoli, de produse a căror proveniență nu putea fi dovedită în condițiile legii, 6 sancțiuni la OUG nr. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat și 5 sancțiuni la Legea 145/2014, privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.
Cu ocazia verificărilor efectuate la punctele de lucru ale agenților economici au fost depistate sume de bani care nu au putut fi justificate prin documente emise de aparatele de marcat.
Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, bunuri alimentare și nealimentare a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii