Primarul comunei Botiz, reclamat la prefect de nouă consilieri locali

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nouă foşti şi actuali consilieri locali ai comunei Botiz s-au prezentat azi în audiență la prefectul județului Satu Mare.

Aceştia au reclamat situaţia în care au fost puşi de către conducerea primăriei comunei Botiz prin notificările primite în urma cărora li s-a pus în vedere că vor fi nevoiţi să suporte o parte din prejudiciul constatat de către Camera de Conturi Satu Mare în urma ultimului control de specialitate. Prefectul a îndrumat persoanele să depună un memoriu ce va fi analizat pentru a se clarifica situaţia împreună cu conducerea primăriei.
La audiențele susținute azi de prefect, o locatară a blocului de locuinţe de pe strada Ioan Ghica din municipiu reşedinţă de judeţ a reclamat faptul că în aproprierea imobilului sunt depozitate gunoaie ce reprezintă un focar de infecţie pentru cei din zonă. Totodată precizează că unele locuinţe sunt ocupate fără forme legale. Prefectul a menţionat că va iniţia o discuţie cu autorităţile abilitate (Primărie, Poliţie, Jandarmerie) pentru a se lua măsurile legale posibile.
Un cetăţean din Tăşnad solicită sprijin pentru clarificarea situaţiei în care se află terenul moştenit în suprafaţă de 10 ari. Acesta a fost îndrumat să depună un memoriu la care să ataşeze documente edificatoare pentru a se face verificări la nivelul primăriei.
O persoană din Satu Mare reclamă faptul că nici până acum cazul ei de reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren de 2,6 ha nu a fost soluţionată favorabil în instanţele de judecată. Prefectul a comunicat că deciziile judecătoreşti trebuiesc respectate iar Instituţia Prefectului nu poate decât să se asigure de punerea lor în aplicare.
Ultima persoană care s-a prezentat este din satul Băbăşeşti şi reclamă faptul că o vecină îi foloseşte fără drept o parte din terenul său proprietate personală deşi încă din 2015 a sesizat primăria Medieşu Aurit pentru a reglementa situaţia. A fost îndrumată să depună un memoriu pentru a se putea clarifica problema sesizată.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii