Crama Cobusceanu din Beltiug și Podgoria Viile Halmeului, cei mai buni producători de vin din județ

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Concursul Județean de Vinuri și-a desemnat cei doi mari câștigători.

La categoria ”Vin Alb” a câștigat Crama Cobusceanu din Beltiug, iar la categoria ”Vin roșu” a câștigat Podgoria Viile Halmeului.

În concurs au fost înscrise 117 probe dintre cele mai bune vinuri nobile produse de viticultorii sătmăreni. S-au înscris în concurs 22 de producători din 11 localități ale județului Satu Mare: Dobra, Beltiug, Rătești, Viile Satu Mare, Ardud Vii, Orașu Nou, Turulung, Turulung Vii, Halmeu, Halmeu Vii și Carei.

Dintre cele 117 probe, 62 sunt vinuri albe, 48 vinuri roșii și 7 vinuri rosé.Jurizarea a fost asigurată de către o comisie formată din șase persoane: dr. ing. Prof. Aurel Popa (președintele juriului), dr. ing. Cătălin Genoiu – inspector în cadrul Oficiului Național al Viei și Produselor Vitivinicole, dr.ing. Dicu Cornel – director în cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dr. ing. Ioan Gavrilescu – inspector în cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Zoltan Kormos și Tibor Bone, oenologi din Cluj – Napoca.

Pentru a obține medalii de aur, vinurile nobile înscrise în concurs au trebuit să întrunească între 85 și 100 de puncte, pentru medaliile de argint 75-85,99 de puncte iar cele care au obținut punctaje între 65 și 74,99 au primit medalii de bronz.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii