Focar de pestă porcină confirmat într-o pădure la granița cu judeţul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat în Sălaj, în cazul a două cadavre de porci mistreţi, găsite într-o pădure din comuna Măierişte, situată în apropierea limitelor de judeţ cu Satu Mare şi Bihor, autorităţile judeţene stabilind, marţi, o serie de măsuri privind combaterea bolii.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj s-a întrunit marţi, 24 iulie, în şedinţă extraordinară, sub coordonarea subprefectului Alexandru Vegh, pentru a adopta planul de măsuri în vederea combaterii bolii pestă porcină africană, din focarul confirmat la mistreţ, în Fondul de Vânătoare 30 Carastelec, pădurea Meja, comuna Măerişte”, se arată într-o informare de presă dată publicităţii, marţi, de Instituţia Prefectului Sălaj.

Potrivit sursei citate, prin planul de măsuri adoptat au fost stabilite o zonă infectată, în jurul punctului unde au fost găsite cadavrele, respectiv o zonă de control, pe o arie mai largă.

Reamintim că primul caz de Pestă Porcină Africană din România a fost depistat în județul Satu Mare. De aici boala s-a exstins către sud unde a cuprins județele Constanța, Brăila și Tulcea.

În total, din cauza acestei boli au fost sacrificați peste 45.000 de porci.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii