Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

APM Satu Mare: ”Din activitatea fabricii Alu Menziken nu rezultă emisii de substanțe cancerigene”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Compania Alu Menziken a inaugurat la începutul acestei săptămâni, la Medieșu Aurit, cea mai modernă fabrică de extrudare de aluminiu și topitorie din județul Satu Mare. 

Investiția totală a companiei Alu Menziken, subsidiară a grupului Montana Tech Components din Elveția, este de peste 50 milioane de euro. La noua fabrică de la Medieșu Aurit, compania va produce piese din aluminiu pentru nume mari din industria auto și aeronautică.

După ce în una dintre publicațiile locale a apărut un articol cu titlul ”Se zvonește că o mare fabrică din Satu Mare ar emite substanțe cancerigene pe o rază de 70 de km”, conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare a transmis o informare prin care neagă acest lucru.

Redăm mai jos comunicatul de presă remis de Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare:

”Din „Raportul privind Impactul asupra Mediului” întocmit de EcoTerra Ing. SRL şi din „Raportul de sănătate ocupațională și igiena industrială” — întocmit de Centrul de mediu şi Sănătate Cluj Napoca, depuse la APM Satu Mare şi care au stat la baza reglementării acestui obiectiv din punct de vedere al protecţiei mediului, nu se confirmă faptul că din activitatea fabricii ar rezulta emisii de substanțe cancerigene.

Menţionăm faptul că în judeţul Maramureş funcţionează o fabrică similară din anul 2009 care utilizează aceeaşi tehnologie, iar din anul 2016 deține autorizaţie integrată de mediu. Din discuţiile purtate cu conducerea APM Maramureş privind impactul activităţii acestui obiectiv asupra mediului rezultă faptul că, pănă în prezent, activitatea companiei nu prezintă pericol pentru mediu şi sănătatea populatiei, din monitorizările efectuate la nivelul judeţului Maramureş, nici un indicator de calitate nu a inregistrat depăşiri ale concentraţiei maxime admise.

Dorim, pe această cale, să informăm cetătenii județului Satu Mare că Agentia pentru Protectia Medittlui, în urma apariliei Ordinului nr. 1171 din 15.11.2018, privind obligativitatea vizei anuale, monitorizează şi verifică fiecare obiectiv autorizat privind respectarea obligatiilor stabilite prin autorizatia de mediu. În cazul în care in urma vizitei de amplasament se constată necorelări între autorizatia de mediu respectiv autorizatia integrată de ntediu, după caz amplasamentul sau amplasamentele pe care titularul își desfăsoară activitatea, titularul în termen de 30 de zile are obligativitatea corelării datelor din teren cu autorizatia de medin sau autorizatia integrată de mediu”.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii