banner draxkmaier satu mare

Pericol de producere a avalanşelor în Munții Maramureşului şi Gutâi

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vremea se va încălzi și va deveni astăzi mai caldă decât normalul termic al perioadei, cerul va fi mai mult noros și se menține avertizarea producerii de avalanșă în Munții Maramureșului și Gutâi.

Pe arii extinse, in cursul noptii, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar la munte vor fi precipitatii mixte. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare. In zona montana inalta va sufla tare si va spulbera sau viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 7 grade iar cele minime intre -1 si 2 grade.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -8 grade la Targu Lapus si Petrova, -4 grade la Cavnic, Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus si Borsa, -1 grad in Baia Sprie, 0 grade in Baia Mare.

Stratul de zapada masoara: 114 cm la Cavnic, 91 cm in Pasul Gutai, 90 cm la Firiza, 87 cm la Baiut, 64 cm la Coroieni, 62 cm pe Valea Viseului, 61 cm la Luhei, 52 cm la Grosii Tiblesului, 48 cm la Vf. Iezer, 45 cm la Bistra, 44 cm in Baia Borsa, 43 cm in Poiana Borsa, 42 cm pe Valea Vaserului, 37 cm la Targu Lapus si Suciu de Jos, 35 cm la Razoare, 29 cm la Ocna Sugatag, 20 cm in Baia Mare.

Maine, 29 ianuarie, vremea va fi usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Indeosebi in cursul zilei, pe arii relativ extinse, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar la munte vor predomina ninsorile. Izolat se va semnala polei. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari pe parcursul zilei, mai ales in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 4 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade. Izolat se va semnala ceata.

Avand in vedere incalzirea vremii si instabilitatea stratului de zapada se mentine avertizarea producerii de avalansa in Muntii Maramuresului si Muntii Gutai. Recomandam turistilor si amatorilor de drumetii montane sa nu se aventureze pe trasee si sa tina cont de sfaturile salvamontistilor si jandarmilor montani.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii