davis banner

Lucrările de reabilitare a clădirii Muzeului Județean Satu Mare sunt în toi. Pataki Csaba: ”Până la sfârșitul anului finalizăm întreaga investiție”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lucrările de reabilitare a clădirii Muzeului Județean Satu Mare sunt în plină desfășurare. 

În exteriorul clădirii au fost deja încheiate lucrările de refacere a acoperișului și se pregătește montarea panourilor solare. În spațiile interioare s-au refăcut instalațiile electrice, iar încăperile au fost recompartimentate în vederea reorganizării expozițiilor de bază. Clădirea muzeului va beneficia și de un ascensor, pentru a facilita vizionarea expozițiilor. În prezent se lucrează la restaurarea fațadei clădirii, la refacerea instalațiilor termice și a elementelor de tâmplărie. 
Lucrările se încadrează în grafic și ne propunem ca până la sfârșitul anului să finalizăm întreaga investiție. După reabilitare vom reda strălucirea acestei importante clădiri de patrimoniu a județului Satu Mare, iar vizitatorii se vor putea bucura de spații mai largi în care vor fi puse în valoare colecțiile muzeului. Vom pune un mare accent pe dotarea cu tehnică digitală, demnă de secolul XXI. Scopul final este să creștem numărul vizitatorilor și a evenimentelor culturale desfășurate aici”, a subliniat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, care a făcut astăzi o vizită pe șantierul lucrărilor. 
Reabilitarea clădirii muzeului se realizează cu fonduri europene, printr-un parteneriat transfrontalier România-Ungaria.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii