Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Protestul greviștilor de la Electrolux se mută la București, în fața Ambasadei Suediei

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sorin Faur, liderul sindicatului liber Samus, i-a anunțat pe greviști despre organizarea unui miting de amploare în fața Ambasadei Suediei ce va avea loc săptămâna viitoare, la București.

”Începând de luni, mai multe mașini din Satu Mare vor porni într-o ”caravană” spre capitală, iar pe traseu, li se vor alătura și alți susținători, locuitori din alte județe care sunt solidari cu cauza celor de la Electrolux”, a spus Faur.

Miercuri, în fața Ambasadei Suediei, va avea loc un miting de amploare. Liderii de sindicat speră că sute de mașini vor ajunge în Capitală pentru a atrage atenția asupra situației în care sunt muncitorii.

De asemenea, pe traseul spre capitală, a mai spus Faur, greviștii se vor opri pentru a face declarații în fața magazinelor care comercializarea produsele companiei suedeze.

“Începând de astăzi, Bogdan Hossu împreună cu conducerea Cartel Alfa va avea azi o conferință de presă în care va informa despre situația de la Electrolux și va cere boicotarea cumpărării produselor Electrolux, în România și la nivel european”, a spus Sorin Faur.

Faur a mai spus că fiecare membru de sindicat din mai multe județe ale țării va contribui la fondul de solidaritate al greviștilor de la Satu Mare cu un leu.

Azi, la ora 10:00, sindicaliștii au fost chemați de către conducerea fabricii la noi negocieri. Liderii le-au promis greviștilor că vor face publice primele impresii despre această ședință, iar mâine dimineață vor discuta oferta conducerii Electrolux, în cazul în care va exista o ofertă.

Reamintim că de 32 de zile, aproximativ 400 de angajați ai Electrolux Satu Mare se află în grevă generală. Chiar dacă se confruntă cu dificultăți financiare, greviștii nu cedează până când solicitările nu le sunt rezolvate. Tot ce vor este un salariu care să le asigure supraviețuirea, mai precis, aceștia solicită 2 lei în plus pe oră.

1 comentariu

 • Link la comentariu Calinescu Calinescu 17 Aprilie 2019

  Deja nu ma ieste greva, este manipulare! Cat de tampit trebuie sa fii ca sa boicotezi locul tau de munca?
  Adica, merg azi si le spun la vecini: nu mai cumparati de la noi. Dupa ce il conving sa nu cumpere, eu ma intorc la lucru si imi dau seama ca furma nu poate sa ma plateasca pentru ca nu are comenzi. Doar eu am strigat tare in strada sa nu cumpere produsele pe care eu le fac!
  Cat de tampiti puteti sa fiti? Vin toti jegosii din zonele in care somajul este mare sa va idnemne pe voi cum sa va faceti treaba! Adica, ei nu au reusit la ei in orase dar vin si fac gura aici, unde de bine, de rau avem un trai decent.
  Si faptul ca se fac investitii, stati linistiti, ca la fel a fost si in SUA: au facut investitii,dar au inchis fabrica din Springfield - nu va bazati pe forta de munca ieftina si pe faptul ca se fac investitii!
  Si inca ceva, dragi grevisti, cred ca liderii ar trebui sa fie un etalon al grupului, nu sa ii vedem zilnic la un 50 prin birturi! Aveti grija de cine ascultati! Daca se inchide fabrica, voi o sa ramaneti cu buza umflata iar ceilalti colegi care muncesc o sa primeasca salarii compensatorii! Terminati cu prostiile! Daca tot va ambalatyi atata, de ce nu mergeti in alta parte? Ca tot va laudati ca wow cate oferte sunt si ce salarii babane! Is numai minciuni! Reveniti-va pana nu e prea tarziu!

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii