Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ministrul Transporturilor promite centură ocolitoare la Negrești-Oaș și realizarea drumului expres Petea- Baia Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat vineri dimineața într-o vizită de lucru în orașul Negrești-Oaș, fiind însoțit de directorul CNAIR Narcis Neagă și de directorul regional Crina Lăpușan.

Ministrul a fost primit la Negrești-Oaș de primarul Aurelia Fedorca, la eveniment participând și ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, alături de consilieri județeni, consilieri locali și alți oficiali.

Ministrul Răzvan Cuc a promis realizarea unei Centuri de ocolire a orașului Negrești-Oaș, care ar putea fi construită pe traseul liniei de cale ferată, dezafectată.

,,Am făcut o oprire la gara din Negrești-Oaș și înțeleg că din 2014 acest obiectiv a devenit nefuncțional pentru CFR. Este inadmisibil să ai un obiectiv pe care să nu-l exploatezi. Dacă avem o cale ferată care nu e funcțională, dar avem avantajul că este în proprietatea ministerului și nu e nevoie să facem exproprieri, o putem transforma într-o centură ocolitoare a orașului Negrești-Oaș. L-am chemat pentru întâlnirea de la Prefectură pe directorul regional de la Cluj să vedem amplasamentul și vă promit un lucru: în scurt timp veți avea și rezultatul pozitiv”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Pe de altă parte, ministrul a anunțat că DN 19 pe tronsonul Livada - Orașu Nou va intra în reabilitare în acest an, iar pe tronsonul Orașu Nou – Huta Certeze, pe o distanță de 24 km, vor fi realizate reparații curente în perioada următoare.

De asemenea, ministrul a anunțat că proiectul Autostrăzii Nordului va fi demarat în acest an, urmând ca până cel târziu în luna august să se dea drumul la studiu de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă Petea – Satu Mare - Baia Mare.

,,Autostrada Nordului, de la Suceava la Petea, este prinsă în Master planul pentru transporturi ca perioadă de implementare 2021 – 2030, așa cum erau multe obiective pe care noi le-am devansat. În cursul acestui an, prin iulie, august, dăm și noi drumul la un studiu de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă sau drum expres între Petea și Baia Mare, ce va fi ne va arăta studiul de fezabilitate. Le promitem oamenilor lucrul ăsta acuma și ne și ținem de cuvânt”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

”Ne pasă de județ, alocăm fonduri, ne ținem de promisiune și la Satu Mare și în toată țara. Guvernul PSD demarează proiecte, finalizează proiecte și face infrastrutură pentru români!” - a concluzionat ministrul Răzvan Cuc.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii