Oșenii au cucerit Istanbulul prin educație și prietenie

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Oșenii au cucerit Istanbulul prin educație și prietenie.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Negrești Oaș au participat pentru prima dată la un proiect european de mobilitate educațională Erasmus+, în cadrul unui parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și alte patru școli din județ. Aceștia au dus spiritul și tradițiile noastre până pe malul Bosforului, la Istanbul.

Proiectul s-a desfășurat pe două direcții distincte. Directorul școlii, prof. Varna Liana, a participat împreună cu un grup de reprezentanți ai ISJ Satu Mare și cadre didactice din județ la un curs de formare profesională cu titlul “Leadership in the classroom – empowering leadership at teenagers“, organizat de PRO EUROPEAN EDUCATION M.I.K.E. 

Elevii Ardelean Giulia, Baltă Bogdan, Berinde Octavian și Lup Ștefania alături de profesorul Dohi Szabolcs (Teacher) au trăit o experiență unică în cadrul vizitei la școala privată Denizati Ocullari din Istanbul. Au participat la ore alături de colegii lor turci, au legat prietenii, au schimbat idei și au oferit o frumoasă prezentare a portului popular și a tradițiilor noastre prin cântece și țâpurituri.

În afara orelor de curs, elevii au avut ocazia să viziteze faimoasele atracții turistice ale orașului: Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, Hagia Sofia și Strâmtoarea Bosfor. A fost o călătorie plină de învățăminte, emoții și bucurie, care a demonstrat încă o dată că educația noastră deschide uși și inimile oamenilor, indiferent de locul în care ne aflăm.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii