Banner blato Livrare1 

Guvernul a adoptat Programul ”Anghel Saligny”. Miniștrii USR PLUS nu au participat la ședință

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny” a fost aprobat vineri de Guvern. Este vorba despre programul în valoare de 10 miliarde de euro, care ”a aruncat în aer” Coaliția de Guvernare.

”Am avut o şedinţă de Guvern astăzi scurtă. Din păcate, colegii de la USR PLUS, deşi este în atribuţia lor de miniştri şi sunt plătiţi pentru asta, nu au venit la şedinţa de guvern. Am avut cvorum şi am aprobat Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny”, a declarat premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern. 

Premierul a spus că programul a fost aprobat fără avizul Consiliului Economic și Social, fiind retras de la avizare.

Programul ”Anghel Saligny”, căruia i se mai spune și PNDL 3, a declanșat o nouă criză politică în România, soarta coaliției de guvernare fiind incertă, după ce USR PLUS a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului din care face parte.

”Ceea ce avem în program de investiţii se regăseşte în programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă. Deci este un plan de investiţii care a fost deja inclus sau ceea ce avem în acest plan de investiţii, proiectele sunt incluse deja în programul de guvernare. În câteva săptămâni avem PNRR care va aduce în România investiţii de aproape 30 miliarde euro. Doar această coaliţie, din punctul meu de vedere, poate să implementeze acel program de investiţii”, a declarat premierul.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii