Resurse gratuite pentru învățarea limbii germane și a limbii franceze

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Asociația Gutenberg - Organizația tinerilor vorbitori de limba germană din Satu Mare a desfășurat în perioada Martie - Decembrie 2022, proiectul ”Dezvoltă-ți competențele de comunicare interculturală!”.

Acest proiect a fost finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Prin acest proiect, organizația și-a propus să sprijine elevii și practicienii în educație din toată țara în învățarea, respectiv predarea ușoară și cu plăcere a limbilor străine - germană și franceză - făcând accesibile 4 noi materiale didactice pentru livrarea de experiențe educaționale eficiente.

Materialele educaționale dezvoltate sunt disponibile în format digital, gratuit, pe pagina dedicată pe site-ul organizației:https://gutenberg.ro/materiale-didactice-gratuite/  

Materialele didactice realizate de Asociația Gutenberg, în colaborare cu designeri instrucționali cu experiență, sunt dinamice, interactive și au un design armonios, elemente importante pentru copii și tineri. Astfel, prin conținutul dinamic și prin designul atractiv al materialelor educaționale contribuim la stimularea interesului pentru învățarea de limbi străine. De asemenea, aceste materiale vor ușura demersul pedagogic și didactic al profesorilor, tutorilor și trainerilor de limba germană, respectiv de limba franceză.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, au fost derulate 32 de ateliere nonformale de limba franceză sau germană, în format online sau fizic, de care au beneficiat peste 480 de elevi între 8 și 14 ani, din toate regiunile țării. Astfel, ne-am adus contribuția la dezvoltarea competențelor de comunicare în limba germană, respectiv franceză, precum și de comunicare eficientă și comunicare interculturală, ale beneficiarilor.

Aceste activități au făcut parte din proiectul organizat de Asociația Gutenberg și au avut loc datorită sprijinului obținut în cadrul programului Start ONG (www.StartONG.ro), ediția 2022.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale / de inițiativă.

Contact: 

Oana Laslău - Președinte Asociația Gutenberg Satu Mare

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii