davis banner

Ciucă: Ordonanța tăierilor de cheltuieli va fi aprobată vineri. Angajările în sistemul bugetar vor fi înghețate pe durata acestui an, cu două excepții: Sănătatea și Educația

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că ordonanța de urgență ce prevede tăieri de cheltuieli în aparatul bugetar va fi aprobată vineri.

În ședința de azi a executivului am decis ca ordonanța referitoare la reducerea cheltuielilor publice să fie discutată și aprobată în ședința de guvern de vineri, 12 mai. Acest important proiect de act normativ trebuie să mai stea în consultare publică, pentru a ne asigura că a avut parte de timpul necesar pentru transparența decizională. Este vorba despre reducerea cu 10% a cheltuielilor instituțiilor publice cu bunurile și serviciile. Această chibzuire a banului public nu va afecta investițiile, al căror buget nu se modifică”, a declarat Ciucă.
Reamintim că tăierile au loc pe fondul încasărilor la buget pe primul trimestru mai mici cu 4,7 miliarde de lei față de programul asumat de guvern.
Ciucă a mai anunțat că ordonanța prevede că numărul de consilieri din aparatul demnitarilor publici va fi redus la jumătate, iar numărul de mandate în Consiliile de Administrație va fi limitat la două.
De asemenea, angajările în sistemul bugetar vor fi temporar înghețate pe durata acestui an, excepție făcând doar Sănătatea și Educația.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii