Adrian Cozma, acuzații la adresa liderilor UDMR Satu Mare: ”Atunci când spui adevărul oamenilor, atunci când arăți cum sunt furați sătmărenii, ești catalogat șovin”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Adrian Cozma, președinte al Organizației Județene Satu Mare a PNL și candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare a făcut o serie de acuzații la adresa liderilor UDMR Satu Mare:

”De peste 10 ani alianța PSD Dragnea-Stănescu și Kelemen se străduie să decredibilizeze instituțiile statului, să arunce în derizoriu orice nemulțumire a cetățeanului, să clameze în gura mare valori în care nu cred, având falsa părere că românii sunt proști și nu văd acest sistem ticăloșit care jegmănește cetățeanul de rând.

​Atunci când spui adevărul oamenilor, atunci când arăți cum sunt furați sătmărenii, ești catalogat de către caracatița Govor-Kereskenyi-Pataki ca fiind Șovin! Dar să vedeți de unde vine atâta încrâncenare:

În anul 2017 primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi, semna în fața funcționarilor europeni o declarație că nu are interese patrimoniale în derularea programului cu finanțare europeană, ”Amenajarea zonei degradate a lacului Cubic”, cu o finanțare nerambursabilă de 2,7 milioane euro.

În anul 2020, același Kereskenyi Gabor, prin firma soției sale, Kereskenyi Noemi PFA, cumpăra de la unul dintre partenerii din proiectul cu finanțare europeană, respectiv Episcopia Romano-catolică, 36 de ari de teren la un preț aproximativ de 40.000 euro pentru ca în 2023 acest teren să fie vândut către un investitor local cu suma de aproximativ 200.000 euro. Să nu vă imaginați că în acest interval de timp familia Kereskenyi a investit în acel teren pentru ai crește valoarea, a investit însă fiecare sătmărean prin contribuția lui la reabilitarea zonei lacului Cubic. Asta da afacere profitabilă, să te folosești de un proiect public pentru a te îmbogății.

Dragi sătmăreni, ați putea să spuneți că la această afacere marele perdant este Episcopia Romano-catolică din Satu Mare însă lucrurile nu stau așa: primăria și consiliul local Satu Mare plătesc Episcopiei romano-catolice chirii anuale în valoare de milioane de lei, tot din banii sătmărenilor.

Dacă Axa răului Dragnea-Stănescu-Kelemen au reușit să bage pumnul în gura justiției, cu oamenii de rând va fi mai greu, fiecare are dreptul lui să se revolte la astfel de ticăloșii.

Dar să nu credeți că afacerile s-au oprit doar la primarul Kereskenyi: în același an 2020, Episcopia romano-catolică mai vinde un teren în zona Cubic, lipit de cel al familiei primarului Gabor, cu o suprafață de aproximativ 65 ari, către o societate anonimă, LALAGAB SRL, firmă patronată de un anume Szabo Lajos. Aparent acest nume nu spune nimic sătmărenilor de rând însă el este omul de casă al deputatului Magyar Lorand. În trecut firmele deputatului aveau aceiași adresă cu una dintre societățile deținute de Szabo Lajos, respectiv Păulești, str. Principală 111. Nu știm valoarea cu care s-a înstrăinat acest teren către investitorul local dar fiind vorba de o suprafață aproape dublă ne putem gândi că este a sumă ce depășește 300.000 euro.

Sper ca măcar presa locală să investigheze aceste acuzații și să-i informeze complet pe sătmăreni cu privire la ticăloșia acestui grup ce parazitează administrația sătmăreană. Sper ca și organele de cercetare penală să se sesizeze cu privire la aceste fapte.

În final vreau să-i asigur pe sătmăreni că nu voi tăcea ori de câte ori cei aflați vremelnic la putere vor face lucruri pe care eu le consider ilegale”.

___________________________________________

Comandat de către PNL – Organizația Satu Mare
Executat de către SC Smart Things SRL – www.satumarenews.ro
Cod mandatar financiar coordonator: 21240015

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii