Ultima săptămână de campanie: Ioana Bran, Octavian Petric și Gabriel Leș, optimiști - PSD are un program de guvernare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Candidații PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie: Ioana Bran, Octavian Petric și Gabriel Leș au trecut în revistă rezultatele întâlnirilor cu sătmărenii pe care le-au avut în cele trei săptămâni de campanie electorală.
La conferința de presă au fost prezenți și președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, liderul Organizației Municipale a PSD Satu Mare, Radu Roca, respectiv purtătorul de cuvânt al PSD, Silviu Sumlas.
Cu privire la șansele PSD la alegerile din 11 decembrie, Aurelia Fedorca a spus că obiectivul organizației din Satu Mare este de doi deputați și un senator.
  • „Obiectivul nostru este obţinem doi deputaţi şi un senator, eu consider că vom obţine cele trei mandate de parlamentari pentru că sătmărenii ştiu să facă diferenţa între programul prezentat de PSD şi de ceilalţi competitori, dar şi între candidaţii pe care noi îi propunem. Avem trei candidaţi extraordinar de serioşi, aplicaţi, buni profesionişti, cu elan tineresc, cu multă experienţă. De aceea, eu îndemn sătmărenii, tineri şi vârstnici, să vină la vot şi cu încredere să voteze candidaţii PSD şi să îndrăznească să creadă într-un viitor la ei acasă”, a spus președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare.
  • „Suntem în ultimele zile ale acestei campanii, o campanie care a fost foarte frumoasă și cred că ne va părea rău că s-a terminat. În această perioadă, alături de colegi am străbătut județul, am fost în fiecare localitate, stradă cu stradă, casă cu casă, și am prezentat programul național al PSD pentru guvernare și măsurile care se vor lua imediat după ce vom ajunge la Palatul Victoria. M-am întâlnit, de asemenea, cu foarte mulți tineri care mi-au spus că nu mai au nicio șansă în Satu Mare și că nu văd de ce nu ar pleca în străinătate. Avem tineri frumoși, inteligenți, capabili și specialiști. Aceștia nu trebuie să lucreze în construcții prin Londra sau Paris sau medicii tineri să migreze în Germania sau Franța, și să poată să se specializeze și să practice aici, în România, în spitale moderne și curate. Fac un apel către toți tinerii din Satu Mare, ca duminică, 11 decembrie, să meargă la vot, le prezint și câteva măsuri concrete din programul PSD: creșterea burselor pentru studii la 175 de lei, salariul minim de încadrare de 2.500 de lei pentru tinerii licențiați în programul Primul Salariu, 1.500 de locuințe pentru tineri, specialiști și accesarea a 200.000 de lei prin programul național Start Up. Fac un apel, de asemenea, către toți sătmărenii, să aibă încredere în mine, în generația noastră, să creadă că această Românie poate să fie mai bună și că putem avea o viață decentă, cu mai mulți români în clasa de mijloc, să creadă în capacitățile noastre, că ne vom zbate cu tot ce ne stă în putință pentru a face o Românie mai prosperă”, a spus Ioana Bran.
Octavian Petric a făcut referire la actualul său mandat de parlamentar, amintind că proiectele pe care și le-a propus, le-a realizat: centura municipiului Satu Mare, al treilea pod peste Someș, modernizarea drumului național Livada-Negrești Oaș și construcția unui nou sediu pentru Primăria Tășnad.
  • „Pentru că mă apropii de finalul mandatului de parlamentar, vreau să le mulțumesc tuturor sătmărenilor care mi-au acordat votul în urmă cu patru ani, și celor care mi-au reconfirmat încrederea în această lună de campanie. Am venit în fața lor cu fruntea sus pentru că în urmă cu patru ani, marile proiecte pe care mi le-am propus le-am și realizat, am reușit să le trec prin Parlament. Am tot vorbit în ultima perioadă și vreau să le și reamintesc în mare, este vorba despre centura municipiului Satu Mare, al treilea pod peste Someș, modernizarea drumului național Livada-Negrești Oaș și construcția unui nou sediu pentru Primăria Tășnad. Am fost aproape de sătmăreni prin cele trei cabinete parlamentare pe care le-am avut: Satu Mare, Ardud și Poiana Codrului. Ușa mea a fost deschisă pentru toți sătmărenii care au avut de rezolvat o problemă, dar și pentru cei care au avut nevoie de un sfat. Știu că mai sunt multe lucruri de făcut pentru Satu Mare, pentru sătmăreni, pentru români și pentru România. Este nevoie să aducem din nou PSD la guvernare pentru a putea finaliza marile proiecte pe care ni le-am propus”, a spus Octavian Petric. Acesta a dat asigurare că PSD va reporni programele care au dus la dezvoltarea localităților din România. 
  • ”Trebuie ajutați primarii să acceseze fonduri guvernamentale și fonduri europene pentru dezvoltare și mai ales pentru a derula toate aceste proiecte. Trebuie să-i ajutăm prin a reduce birocrația, prin a-i ajuta să completeze proiecte europene și guvernamentale. Dacă vom reuși să venim la guvernare vor fi cu prioritate modernizarea satelor și a zonei rurale”, a spus Petric. 
La rândul său, candidatul PSD Satu Mare pentru Senatul României, Gabriel Leș, a trecut în revistă principalele concluzii trase în urma întâlnirilor cu sătmărenii în primele trei săptămâni ale campaniei electorale.
  • „Aș vrea să vă spun că a fost o campanie grea și extrem de solicitantă din punct de vedere fizic, și nu numai. Dar pe de altă parte a fost frumos pentru că am reușit să ne întâlnim cu mulți cetățeni. Vreau să vă spun că am avut și satisfacții personale în condițiile în care, în urma celor doi ani de zile cât am fost director executiv la APIA, au fost foarte mulți oameni cu care m-am întâlnit, care m-au recunoscut, care au apreciat activitatea pe care am avut-o. Vreau să vă spun că, dacă ar fi să generalizăm și să ne gândim la problemele care au fost ridicate de către cetățenii cu care ne-am întâlnit, este una care se regăsește la nivel național, și anume, veniturile, fie că vorbim de partea de salarizare, fie că vorbim de partea de pensii, sunt chestiuni care deranjează. Oamenii ar trebui și ar merita să trăiască altfel, în condițiile în care Guvernul Ponta a lansat o creștere economică, și această creștere economică ar trebui să se regăsească în buzunarele tuturor românilor. (...). Programul de guvernare pe care Partidul Social Democrat îl prezintă și astăzi este unul care se pliază pe cerințele și pe dorințele cetățenilor și nicidecum pe un stat care să vină și doar să pună taxe, biruri șamd. Acest program este un program cu calcule bugetare clare. În perioada întregii campanii, acest program nu a putut fi atacat pe calcule și pe cifre, ci doar a fost criticat. Acestea sunt chestiuni oarecum logice și normale, într-o campanie electorală”, a declarat Gabriel Leș.
Liderul social-democrat, Radu Roca, îi invită pe toți sătmărenii să participe în data de 11 decembrie la vot, argumentând că ”județul Satu Mare are nevoie de o echipă puternică care să-i reprezinte la București”.
  • „Mesajul nostru, precum și programul de guvernare prin care Partidul Social Democrat vrea să aducă mai mulți români în clasa de mijloc este foarte mult apreciat de sătmăreni, mai ales de cei care își doresc un loc de muncă bine plătit și nu vor să plece în alte județe, sau chiar din țară. În urma discuțiilor avute cu sătmărenii, așteptările noastre, sper și cred că va fi cu un număr de voturi mult mai mare și cu un scor mult mai mare decât la alegerile locale. În urma acestor aspecte, îi invit pe toți sătmărenii să participe în data de 11 decembrie, duminică, la vot, pentru că județul Satu Mare are nevoie de o echipă puternică care să-i reprezinte la București. Iar echipa Partidului Social Democrat este singura care a demonstrat cu succes acest aspect”, a spus Radu Roca.
De asemenea, președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, le cere tinerilor să rămână acasă pentru că vor avea un viitor bun aici, dacă vor alege să voteze PSD.

  • ”Suntem pe la final de campanie, suntem obosiţi puţin dar încărcaţi pozitiv pentru că este extrarodinar de plăcut să mergi să iei contactul cu cetăţenii, să le cunoşti problemele şi să realizezi că de fapt ceea ce tu propui şi în soluţiile pe care le propune PSD sunt rezolvate problemele lor. De aceea, eu am constatat că lumea ne priveşte cu multă încredere şi multă speranţă şi credem noi că România se îndreaptă într-o direcţie bună, oamenii reușesc să facă diferenţa între guvernul PSD, și ce a făcut PSD când a fost la guvernare şi ceea ce au făcut celelalte guverne PDL, PNL, guvernul tehnocrat. Oamenii ştiu bine cine le-a tăiat salariile şi pensiile şi cine le-a reîntregit. Noi mai vrem ca România să fie atractivă prin forţă de muncă dar bine plătită de data aceasta pentru că considerăm că poporul român a strâns suficient cureaua, şi de data aceasta creşterea economică şi bunăstarea trebuie să se simtă clar, concret şi direct în buzunarul cetăţeanului român. Pentru că i-a sărăcit acest lucru și de aceea noi dorim să atragem investiţiile prin impozite mici, dorim o birocraţie scăzută, dorim să fie muncitorii calificaţi dar şi foarte bine plătiţi. Pentru asta vom acorda un pachet importat de reduceri de taxe şi impozite, vom creşte salariul minim pe economie în fiecare an până când o să ajungă la 1.750 de lei, conform programului de guvernare. Aceste măsuri vor împinge toate salariile în sus şi vom aduce mai mulţi români în clasa de mijloc, acesta fiind obiectivul nostru principal în acest program de guvernare. Mă adresez în mod special tinerilor şi familiilor tinere pentru că în fiecare an din ce în ce mai mulţi doresc să plece din România. Eu sunt primar într-o zonă unde exodul şi tinerii care pleacă sunt într-un număr foarte mare. De aceea le cer să rămână acasă, pentru că vor avea un viitor bun aici, acasă, dacă vor alege să voteze PSD, astfel încât să putem pune în aplicare programul de guvernare al PSD”, a declarat Aurelia Fedorca.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii