Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Eurodeputatul Daniel Buda: ”Parazitul Varroa Jacobsoni aduce o nouă criză în domeniul apicol!”

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Eurodeputatul Daniel Buda, care este preşedintele PNL Cluj şi membru PPE, susține că domeniul apicol are de suferit de foarte mult timp.
Cu toate că se atrage constant atenția asupra unor probleme care persistă, încă nu s-au identificat metodele eficiente pentru eradicarea acestor probleme. Apar din ce în ce mai mulți factori care duc la îngreunarea muncii apicultorilor.
  • ”Parazitul Varroa Jacobson este principala cauză a mortalității albinelor în România. Din cauza acestui parazit a fost înregistrată o mortalitate a familiilor de albine între 35% și 40%. Din păcate, în afara acestui parazit au mai existat probleme în ceea ce privește condițiile meteo extrem de nefavorabile din timpul iernii, și condițiile grele de anul trecut când albinele nu au reușit să își adune suficientă rezervă de hrană pentru perioada de iernare. Mulți apicultori au suplimentat rezervele de hrană, dar totuși nu au reușit să își salveze albinele”, susține europarlamentarul Daniel Buda.
Acesta s-a adresat Comisiei Europene pentru a i se comunica instrumentele avute la îndemână pentru a diminua pierderile suferite de apicultorii români
  • ”Am adresat Comisiei Europene o întrebare cu solicitare de răspuns scris, în baza procedurilor parlamentare de care dispun, în care am solicitat să mi se comunice instrumentele avute la îndemână pentru a diminua pierderile suferite de apicultorii români. Vă voi informa cu privire la răspunsul Comisiei de îndată ce îl voi primi”, a spus Buda.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii