Romeo Nicoară: Degringolada PSD-ALDE, o redesenare a intereselor naționale ca interese de grup pentru Dragnea și Tăriceanu Foto: Satu Mare News

Romeo Nicoară: Degringolada PSD-ALDE, o redesenare a intereselor naționale ca interese de grup pentru Dragnea și Tăriceanu

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Deputatul PNL de Satu Mare, Romeo Nicoară, transmite românilor o declaraţie politică despre ”Degringolada PSD-ALDE”, considerând că evenimentele din ultima perioadă duc la o redesenare a intereselor naţionale ca interese de grup pentru Dragnea şi Tăriceanu. 
Dragi români,
Domnii Dragnea și Tăriceanu s-au demascat în zilele acestea. Am văzut în splendoarea lor, ce îi mână în luptă pe acești lideri neobosiți în declarații conspiraționiste, seară de seară, la televizor. Cei doi nu au mai așteptat să trunchieze sistemul de justiție, să îl lase pe Președinte fără prerogative, să pună talpa în gâtul ONG-urilor sau să aducă la ordine SRI, așa cum își doresc. Plini de energie și avânt s-au iscălit ca reprezentanți ai poporului și Parlamentului, întrupând (sic!) însăși Suveranitatea națională, pentru a combate Departamentul de Stat al SUA.
Viziunea celor doi despre regimul politic din România se rezumă la acest gest: doresc să își exercite, asemeni unor monarhi absoluți într-o democrație contorsionată, atribuții nelimitate, să poată să ordone, să acumuleze, să negocieze și să facă din România absolut tot ce le taie capul.
Concepția acestor indivizi asupra, de exemplu, parteneriatului cu SUA este una de nivel tribal: noi deținem după bunul plac o țară, cu niște resurse, suntem la comanda ei și o tranzacționăm ca în tȃrg ca să fim lăsați în pace în curtea noastră.
Degringolada produsă de PSD-ALDE sub comanda celor doi este un spectacol dirijat în care nu este afectat doar nivelul de trai al oamenilor prin creșteri de prețuri, ci întreg sistemul politic și instituțional al României.
În economie sunt atacate companiile, prin taxare și reguli aberante. În societatea civilă, ONGurile sunt atacate prin modificări legislative și supuse unui linșaj politic în mass-media direct de către partidul de guvernare. În justiție nu sunt schimbate doar niște proceduri pe ici și colo, ci se realizează o întreagă operă de dezechilibrare a puterilor în stat și de punere sub comandă politică a celor care înfăptuiesc anchete sau iau decizii în procese.
În plus, deși vedem că aproape nimeni nu susține vreunul din demersurile majorității și, prin urmare, ne-am aștepta la un pas înapoi din partea PSD-ALDE, situația este tocmai inversă.
Orice critică serioasă venită împotriva actualei puteri Dragnea-Tăriceanu este un prilej pentru aceștia de a mai accelera în direcția opusă și de a lovi mai puternic în adversarii instituționali. Dacă oamenii ies în stradă, sunt atacate legislativ ONGurile. Dacă mai sunt ziare sau televiziuni critice, atunci se inventează o conspirație în care “serviciile” și președintele acționează nelegitim și, deci, trebuie sancționați și lăsați fără atribuții. Dacă SUA transmit îngrijorări despre Justiția din România, atunci se merge până la suspendarea achizițiilor de rachete în Comisiile Parlamentului sau până la punerea în discuție a Acordurilor și parteneriatelor pe care se întemeiază securitatea României.
Această lipsă de responsabilitate politică - accountability, dublată de reacțiune furioasă, este apanajul unor regimuri anti-democratice, care au devenit model de conduită pentru domnii Dragnea și Tăriceanu și pentru coaliția lor.
Din păcate, majoritatea parlamentară de astăzi, formată de PSD și ALDE, este captivă unui grup politic radical și reacționar ce lucrează pentru a schimba pe fond regimul politic din România. Forma politică urmărită este una incertă, fără reguli clare, echivocă în valori, cu o clientelă politico-economică cât mai largă prin ale cărei mecanisme să sugrume orice forme de opoziție și rezistență. Totul în beneficiul personal al unor politicieni.
În lumina acestor realități, pentru a nu ne cufunda iremediabil în întuneric, solicit în special colegilor din partea puterii de azi, să izoleze acest grup ostil intereselor României, așa cum le înțelegem încă împreună: apartenența la societatea euro-atlantică, ca societate democratică cu economie de piață și cu un regim al controlului reciproc al puterilor în stat.
Romeo Nicoară,
Deputat PNL de Satu Mare

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii