alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Poziția UDMR Satu Mare la discursul lui George Simion susținut la Ardud în care susține că „dușmanul nostru politic în acest județ și la nivel național este o creatură hidoasă, șovină numită UDMR”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aflat duminică la un eveniment de prezentare a candidaților AUR în orașul Ardud din județul Satu Mare, președintele George Simion, în discursul său, a atacat UDMR: ”Mesajul meu în Satu Mare este că dușmanul nostru politic în acest județ și la nivel național este o creatură hidoasă, șovină numită UDMR”, a rostit George Simion, liderul partidului extremist AUR. 

Președinte executiv al UDMR în județul Satu Mare, deputatul Nagy Szabolcs a reacționat.
Redăm mai jos declarația politică:
„Discurs instigator la ură interetnică a liderului AUR în județul Satu Mare
Aflat duminică la un eveniment de prezentare a candidaților AUR în orașul Ardud din județul Satu Mare, președintele acestei formațiuni politice extremiste, George Simion, a avut un discurs instigator la ură interetnică, atacând într-un stil ordinar organizația care reprezintă comunitatea maghiară, Uniunea Democrată Maghiară din România și implicit pe toți maghiarii din România.
”Mesajul meu în Satu Mare este că dușmanul nostru politic în acest județ și la nivel național este o creatură hidoasă, șovină numită UDMR”, a rostit George Simion, liderul partidului extremist AUR. 
Un asemenea discurs belicos și plin de ură la adresa maghiarilor nu își are locul în Satu Mare, un județ multicultural în care conviețuiesc pașnic și respectându-se reciproc români, maghiari, șvabi, romi, slovaci și reprezentanți ai altor minorități naționale. Asemenea derapaje trebuiesc stopate și sancționate imediat de autoritățile abilitate.
Mai dezgustător este faptul că, la nivelul județului Satu Mare, AUR este în cârdășie cu PNL, un partid care vrea să se prezinte în fața alegătorilor ca organizație respectabilă și responsabilă. Președintele AUR la nivel național, dar și structurile sale județene din Satu Mare, a declarat public că îl susține pe candidatul liberal la președinția Consiliului Județean Satu Mare, liderul PNL Satu Mare, deputatul Adrian Felician Cozma. 
Nu degeaba se spune că cine se-aseamănă se adună, căci și deputatul Cozma a avut de-a lungul ultimilor ani un discurs la fel de plin de ură la adresa reprezentanților bisericilor maghiare, organizațiilor non-guvernamentale dar și ale comunității maghiare din țara noastră. E cât se poate de clar că în Satu Mare, PNL a devenit egal cu AUR. Brătienii se învârt în mormânt când văd la ce alianță extremistă s-a dedat președintele liberalilor sătmăreni, în goana sa disperată după voturi. Însă sătmărenii nu apreciază asemenea discursuri instigatoare la ură interetnică și îi vor sancționa la votul din 9 iunie atât pe liberali, în frunte cu Adrian Cozma cât și pe lacheii săi, infiltrați pe listele de candidați ai AUR, cu cârdășia conducerii AUR”.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii