alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Adrian Cozma: ”Construcția unei noi biblioteci în județul Satu Mare este absolut necesară”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Consilierul județean Adrian Cozma este de părere că este absolut necesară construcția unei noi biblioteci în județul Satu Mare.
Redăm în continuare comunicatul de presă remis de către Adrian Cozma:
”Construcția se impune din mai multe motive. CJ Satu Mare plătește astăzi o chirie extrem de mare-11.000 euro/pe lună. De asemenea e nevoie de un spațiu adecvat noii realități, serviciile către clienți trebuie să fie pe primul loc și e nevoie de spații care să permită o expunere cât mai bună.
De ce acum? Ce trebuie evitat?
Terenurile potențiale, adecvate unei construcții de bibliotecă, sunt din ce în ce mai rare în municipiul Satu Mare și ar fi total nepotrivită o construcție de acest gen la periferia orașului sau într-un cartier. Potrivit legilor în vigoare, construcția de biblioteci beneficiază de o serie de facilități, deloc de neglijat, iar soluția de a achiziționa un imobil ar fi nepotrivită, fiindcă spațiile în bibliotecile modern au o specificitate aparte.
Există, de asemenea, tendința modernizării spațiilor existente, soluție la fel de păguboasă și neeficientă în timp.
Toate argumentele conduc la ideea că cea mai bună soluție privind Biblioteca Judeteană Satu Mare este construcția, în regim de urgență, a unei noi biblioteci, deschisă provocărilor viitorului, la fel ca cele construite în alte județe.
Date statistice pe 2017:
• În evidențele bibliotecii, în 2017, sunt 3232 de utilizatori activi, fiind o creștere semnificativă față de anul 2016.
• 84.557 de vizite au fost efectuate anul trecut, deci o medie de 333 de vizite zilnic.
• 115.250 de documente au fost puse la dispoziția cititorilor, iar 10.527 dintre ei au participat și la evenimente organizate.
În proporție de 90% dintre consumatori sunt din municipiu astfel încât o implicare a Primăriei Satu Mare este cel puțin firească.
Actuala lege prevede că Biblioteca Județeană funcționează în orașele reședințe de județ și ține loc și de Bibliotecă Municipală, fără ca orașul să aibă vreo obligație financiară față de această instituție. Totodată, nu există nici restricții pentru a sprijini în vreun fel activitatea acesteia sau proiectul la care mă refer.
Sigur Consiliul Județean poate acționa unilateral, dar un parteneriat al celor două instituții consider că ar fi benefic. În aceste condiții, cred că Primăria Municipiului Satu Mare trebuie să fie un actor activ alături de CJ, pentru care susținerea respectivului proiect este un efort destul de mare și care, de unul singur, cel puțin deocamdată, nu poate susține realizarea unui sediu nou.
Realizarea unei construcții la actualele standarde ar fi pentru municipalitate un real benefiu prin obținerea unui nou obiectiv important al orașului atât din punct de vedere educativ, cât și cultural și turistic.
Cred că o dezbatere în cadrul Consiliului Local ar fi utilă și necesară pentru a găsi cele mai bune soluții.”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii