Nelu Tătaru a anunțat că a înscris România în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți, că a avut discuții și a înscris România în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID.

”Astăzi ne-am înscris, am avut discuțiile, mâine (miercuri - n.r.) vom avea discuții și cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și donație în acest sens acum o lună de zile, la nivelul comunității europene, suntem acolo unde este orice demers științific pentru această pandemie”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Prioritatea, în general, se face după numărul de populație din țara respectivă atunci când se face repartiția vaccinului, dar trebuie să fim acolo ca solicitanți, a precizat ministrul.

  • ”Putem să nu ne trebuiască, dezvoltăm noi ceva... Gândiți-vă că acum o lună de zile se discuta că cei mai avansați sunt Sanofi cu GlaxoSmithKline care produceau pentru Statele Unite, cu un termen a doua jumătate a anului viitor. Când comunitatea europeană a hotărât să facem acele donații tocmai pentru un vaccin, tratament, noi am solicitat pentru un vaccin acea sumă pe care am donat-o”, a menționat Nelu Tătaru.

Întrebat despre stadiul unui eventual vaccin anti-Covid la Institutul Cantacuzino, ministrul a spus că la Cantacuzino este vorba de studii.

  • ”Nu putem vorbi în cadrul unui vaccin, n-avem un virus stabilizat, n-avem o recoltare și... se studiază. Noi urmărim tot ce înseamnă nivel mondial unde avem o fază mai înaintată a acestui  vaccin. Vrem să fim acolo, vrem să avem și noi prioritate și vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecției COVID”, a punctat ministrul Sănătății.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii